Az Egyesült Államokban regisztrálták az első, elektromos cigi okozta halálesetet

Egyéb
2019 augusztus 24., 07:31

Egy 17 és 38 éves kor közötti férfi az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb e-cigaretta első halálos áldozata - írja a BBC. Az Illinois államban élő férfi szervezetében az orvosok szerint az elektromos cigi miatt alakult ki súlyos légzőszervi megbetegedés, ami halálhoz vezetett.

Az amerikai hatóságok szerint közel 200 ember lehet az Egyesült Államokban, akik az e-cigi miatt betegedtek meg.

Az elektromos cigaretta a megjelenése után nagyon gyorsan rengeteg rajongót szerzett, főleg a fiatalok körében. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy az emberek azt hitték, az e-ciginek nincsenek a hagyományos dohánytermékekhez hasonló káros egészségügyi hatásai, az e-cigarettákat gyártó és forgalmazó cégek pedig nem tettek eleget azért, hogy bemutassák a felhasználóknak a termék valódi kockázatait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.