Lehet, hogy elkövették az első bűntényt a világűrben

Vizsgálja az Amerikai Űrügynökség a jogvitát, ami mögött az első olyan bűncselekmény húzódhat, amit a világűrben követtek el. Egy asztronauta, Anne McClain ugyanis a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről fért hozzá korábbi párja, Summer Worden bankszámlaadataihoz.

A pár 2014-ben kelt egybe, de 4 évvel később Worden válást kezdeményezett.

Anne McClain űrruhábanFotó: NASA/Elizabeth Weissinger/NASA

McClain nem tagadja, hogy megnézte a bankszámlaegyenleget, de szerinte semmi rosszat nem csinált, csak ellenőrizte, van-e elég pénz a számlán rezsit fizetni, és Worden közösen nevelt fia ellátásához.

McClain egyébként a West Point katonai akadémiát elvégző vadászpilóta, aki szolgált Irakban is, majd tesztpilóta lett, és 2013-ban kiválasztotta a NASA, Worden pedig a légierő hírszerzőtisztje. A NASA vezetősége mindkettejüket felkereste az ügy vizsgálata során.

A jelenlegi szabályok szerint egyébként a Nemzetközi Űrállomáson minden asztronautára és a személyes tárgyaikra annak az államnak a joga vonatkozik, melynek űrügynöksége az űrbe küldte őket, ezért ez az ügy amerikai jogvitának minősül. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.