A kamujelölteket leleplező weboldalt hozott létre a főpolgármester-választás egyik kamujelöltje

politika
2019 augusztus 25., 06:48

Vannak fárasztó, erőltetett, humortalan választási kamujelöltek, mint mondjuk Berki Krisztián, de a politikai zavarkeltésnek ez a klasszikus műfaja remek figurákat is kitermel. Ilyen például a budapesti főpolgármester-választáson indulni akaró független önjelöltek egyike, Révész Ferenc. 

Eleve mekkora, mindenfajta konvencióra fittyet hányó, laza figura, aki ilyen fotót rak ki magáról:

Neki a programja sem kutya - kapásból 8 ezer közterület átnevezésével indítana és az Aranybullára hivatkozva rombolná le a Mol épülő székházát. 

De igazán nagyot a leleplező erejű politizáló művészetben alkotott. 

A facebookos kampányoldala ugyanis egyetlen, egységes elképzelés alapján létrehozott, úgynevezett concept art-alkotás, ami nem mást leplez le, mint a valós tartalom nélkül ágáló áljelölteket. Az fb-oldalon egymás alatt sorakozó posztokban ugyanis kizárólag egy üres, Révész Ferenctől is üdítően mentes kampánypult látható, különböző fővárosi közlekedési csomópontokban és más forgalmas környékeken felállítva. Íme:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.