Pogba olyan fotóval reagált az őt ért rasszista támadásokra, amin a kisgyerekét a karjában tartva Martin Luther King portréját nézi

Személyes hangú szöveggel és egy kifejezetten érzelmes képpel reagált Paul Pogba az őt egy, a Manchester United színeiben játszva a napokban kihagyott tizenegyes után online őt ért rasszista szidalmakra. 

“Az őseim és a szüleim azért szenvedtek, hogy az én generációm már szabad lehessen, szabadon dolgozhasson, utazhasson a buszon és futballozhasson. A rasszista gyalázkodás oka a tudatlanság, de ez csak erősebbé tesz és motivál, hogy én is harcoljak a következő generációért.”

- posztolta ki a focista, a szöveghez egy olyan fotót mellékelve, amin a januárban született kisgyerekét a karjában tartva a legendás amerikai fekete polgárjogi harcos portréját nézi.

Pogba kihagyott tizenegyese óta - a rontás miatt csak 1-1-et értek el idegenben a Wolves ellen - a United újabb meccset játszott, ezen megint büntetőt kaptak, amit ezúttal a csapat mások kijelölt tizenegyesrúgója, Marcus Rashford vállalt el, hogy aztán a kapufára rúgja a büntetőt, aUnited pedig óriási meglepetésre, a Premier Legue történetében először otthon kapjon ki a Crystal Palace-től. A rasszista trollok Rashfordot is azonnal gyalázni kezdték. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.