Pogba olyan fotóval reagált az őt ért rasszista támadásokra, amin a kisgyerekét a karjában tartva Martin Luther King portréját nézi

2019 augusztus 25., vasárnap 12:29
191

Személyes hangú szöveggel és egy kifejezetten érzelmes képpel reagált Paul Pogba az őt egy, a Manchester United színeiben játszva a napokban kihagyott tizenegyes után online őt ért rasszista szidalmakra. 

“Az őseim és a szüleim azért szenvedtek, hogy az én generációm már szabad lehessen, szabadon dolgozhasson, utazhasson a buszon és futballozhasson. A rasszista gyalázkodás oka a tudatlanság, de ez csak erősebbé tesz és motivál, hogy én is harcoljak a következő generációért.”

- posztolta ki a focista, a szöveghez egy olyan fotót mellékelve, amin a januárban született kisgyerekét a karjában tartva a legendás amerikai fekete polgárjogi harcos portréját nézi.

Pogba kihagyott tizenegyese óta - a rontás miatt csak 1-1-et értek el idegenben a Wolves ellen - a United újabb meccset játszott, ezen megint büntetőt kaptak, amit ezúttal a csapat mások kijelölt tizenegyesrúgója, Marcus Rashford vállalt el, hogy aztán a kapufára rúgja a büntetőt, aUnited pedig óriási meglepetésre, a Premier Legue történetében először otthon kapjon ki a Crystal Palace-től. A rasszista trollok Rashfordot is azonnal gyalázni kezdték. 


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt