12 éves tüntetőt is letartóztattak a hétvégén Hongkongban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton 29, vasárnap 36, összesen 65 tüntetőt tartóztattak le a hatóságok Hongkongban a hétvégi kormányellenes demonstrációk oszlatása során. A BBC beszámolója szerint 

a legfiatalabb őrizetbe vett egy 12 éves tiltakozó. 

A hatóságok külön-külön nem közölték, hogy mivel gyanúsítják az előállítottakat, csak azt, hogy az engedély nélküli gyülekezés mellett fegyverbirtoklás és hatósági személy elleni erőszak ellen is indult eljárás. 

Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A vasárnapi tiltakozás hamar eszkalálódott, a rendőrség könnygázt és most először vízágyúval is oszlatott. Elismerték: hat rendőr elővette szolgálati lőfegyverét,

egyikük figyelmeztető lövést is leadott éles lőszerrel.

A rendőrség szerint azért, mert a demonstrálók botokkal és rudakkal támadtak rájuk.

Hongkongban 12 hete tüntetnek a kínai befolyás növekedése ellen, a június 9-e óta tartó tüntetéseken már több mint 830 ember tartóztattak le.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.