Fideszesek indulnak az importfideszes ellen Szentesen, Kubatov Gábor gyorsan ki is zárt a pártból két képviselőt

1994 óta irányítja Szentest az MSZP-s Szirbik Imre, de most ősszel visszavonul. A Fidesz megpróbálja megszerezni a várost, de finoman szólva sem túl jó előjelekkel. Előbb nem találtak helyi polgármestert a 28 ezres településen, és a szomszédos Szegvárról importáltak jelöltet, a kisvárost irányító Gémesi Lászlót. És képviselőjelölt lett az UFÓ-szakértőből lett _____""""""biztonságpolitikai szakértő"""""""_____, Georg Spöttle is.

A városon kívüli jelöltek a helyi fideszesek egy részét sem győzték meg, akik inkább saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állítottak. A rebellis Szentesi Polgári Szövetség Egyesület jelöltje a város élére Antal Balázs Tibor, fideszes képviselő. 

Amit viszont a pártközpontból nem néztek jó szemmel, ezért Kubatov Gábor pártigazgató közleményt adott ki. Ebben közölte, hogy kizárták a pártból a Fidesz két szentesi képviselőjét, Antal Balázs Tibort és Chomiak Waldemart. Az indoklás szerit azért, mert „a két jelenlegi képviselő egy maroknyi csapattal, a helyi Fidesz-tagság és közösség többségi döntésével szembemenve, saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állított”.

Kubatov közleménye úgy folytatódik, hogy „nyilvánvaló, hogy ezzel a lépéssel céljuk nem lehet más, mint az ellenzéki összefogás hatalomra segítése, a választók megosztása és félrevezetése”. A pártigazgató azt is közölte: „mindazoknak, akik önös politikai érdekből, személyes ambícióktól vezérelve, a közösségi érdekeket és értékeket semmibe véve hátat fordítottak saját politikai családjuknak, számolniuk kell a következményekkel”.

Kubatov azt is megjegyezi, hogy a kizárás után a renitens fideszesek nem használhatják a Fidesz logóját és arculati elemit. Ami azért egészen különös helyzetet okoz majd Szentesen, mert a hivatalos fideszesek sem nagyon használják a párt logóit. 

Íme:

Sőt, így néz ki a hivatalos fideszes stand:

Sehol egy fideszes logó az állványon, Szentesen a jelek szerint azzal nem lehet nyerni, helyettes a 20 ezer kézfogás Szentesért szöveggel és logóval kampányolnak a hivatalos fideszesek is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.