Fideszesek indulnak az importfideszes ellen Szentesen, Kubatov Gábor gyorsan ki is zárt a pártból két képviselőt

politika
2019 augusztus 26., 06:26
comments 136

1994 óta irányítja Szentest az MSZP-s Szirbik Imre, de most ősszel visszavonul. A Fidesz megpróbálja megszerezni a várost, de finoman szólva sem túl jó előjelekkel. Előbb nem találtak helyi polgármestert a 28 ezres településen, és a szomszédos Szegvárról importáltak jelöltet, a kisvárost irányító Gémesi Lászlót. És képviselőjelölt lett az UFÓ-szakértőből lett _____""""""biztonságpolitikai szakértő"""""""_____, Georg Spöttle is.

A városon kívüli jelöltek a helyi fideszesek egy részét sem győzték meg, akik inkább saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állítottak. A rebellis Szentesi Polgári Szövetség Egyesület jelöltje a város élére Antal Balázs Tibor, fideszes képviselő. 

Amit viszont a pártközpontból nem néztek jó szemmel, ezért Kubatov Gábor pártigazgató közleményt adott ki. Ebben közölte, hogy kizárták a pártból a Fidesz két szentesi képviselőjét, Antal Balázs Tibort és Chomiak Waldemart. Az indoklás szerit azért, mert „a két jelenlegi képviselő egy maroknyi csapattal, a helyi Fidesz-tagság és közösség többségi döntésével szembemenve, saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állított”.

Kubatov közleménye úgy folytatódik, hogy „nyilvánvaló, hogy ezzel a lépéssel céljuk nem lehet más, mint az ellenzéki összefogás hatalomra segítése, a választók megosztása és félrevezetése”. A pártigazgató azt is közölte: „mindazoknak, akik önös politikai érdekből, személyes ambícióktól vezérelve, a közösségi érdekeket és értékeket semmibe véve hátat fordítottak saját politikai családjuknak, számolniuk kell a következményekkel”.

Kubatov azt is megjegyezi, hogy a kizárás után a renitens fideszesek nem használhatják a Fidesz logóját és arculati elemit. Ami azért egészen különös helyzetet okoz majd Szentesen, mert a hivatalos fideszesek sem nagyon használják a párt logóit. 

Íme:

Sőt, így néz ki a hivatalos fideszes stand:

link Forrás

Sehol egy fideszes logó az állványon, Szentesen a jelek szerint azzal nem lehet nyerni, helyettes a 20 ezer kézfogás Szentesért szöveggel és logóval kampányolnak a hivatalos fideszesek is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.