Orbán ultrakatolikus szervezet vendége volt hétvégén Portugáliában egy helyi lap szerint

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Miniszterelnökség nem adott hírt róla, de egy portugál lap szerint Orbán Viktor a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának (ICLN) rendezvényén, Fátimában járt a hétvégén. 

A hírt átvevő hvg szerint a 2010-ben alapított ICLN célja a gyakorló katolikusok és a politikusok közötti híd megteremtése és a keresztény értékek hangsúlyosabbá tétele a politikai életben. A szervezet tagjai minden évben egy négynapos gyűlésen találkoznak – ez zajlott csütörtöktől vasárnapig Fátimában. Ezen túl azonban nem sokat lehet tudni sem a szervezetről, sem a találkozóról.

Magyar politikusok évek óta részt vesznek az ICLN ülésén, egyre magasabb szinten. Orbán 2016-ban volt már az éves találkozón, igaz arról akkor még beszámoltak. Azt mondta: Magyarország fellép a keresztényüldözés ellen, és mindenben kész támogatni e létükben veszélyeztetett közösségeket.

Tavaly Szijjártó Péter volt az ICLN-nél, és nyilatkozott arról, hogy „jó érzés olyan politikustársak között lenni a világ minden tájáról, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiálljanak a meggyőződésük és a hitük mellett. Az európai politikai korrektségnek és képmutatásnak itt nem találhatók meg a jegyei.” Mint mondta, „Magyarország és a magyar kormány megbecsültsége ebben a körben kifejezetten magas”.

A pápa rendszeresen fogadta a tavalyig Olaszországban üléséző ICLN tagjait, bár volt olyan üzenete a résztvevőknek, amellyel az ultrakonzervatív törvényhozók, köztük a Fidesz tagjai, nem feltétlenül érthettek egyet. „A törvény, amiket megalkottok legyenek a párbeszéd hídjai a különféle politikai megközelítések között, akkor is, amikor pontos célkitűzéssel szolgálják a védteleneket és a peremre szorítottakat, főként azokat, akik nagy számban kényszerültek elhagyni hazájukat” - mondta az egyházfő két éve az ultrakonzervatívoknak.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.