Előbb moziban mutatják be, és csak utána kerül a Netflixre Martin Scorsese, Al Pacino, Robert De Niro és Joe Pesci új filmje

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Exkluzív mozis forgalmazással debütál Martin Scorsese The Irishman című nagy költségvetésű Netflix-filmje, ami csak utána kerül a streamingszolgáltató kínálatába.

A Netflix bejelentette, hogy a Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci főszereplésével forgatott, Frank Sheeranről szóló maffiafilm szeptember 27-én mutatkozik be a New York-i Filmfesztiválon, november 1-től vetítik az észak-amerikai mozikban, és csak november 27-től lehet megnézni a streamingszolgáltatónál.

A filmet már csak azért is nagy várakozás előzi meg, mert fiatalító látványeffektusoknak hála De Niro és Pacino is évtizedekkel fiatalabbnak látszik majd egyes jelenetekben.

A nagy moziláncok lobbiztak a Netflixnél, hogy a fokozott érdeklődésre való tekintettel a szokásos széles terjesztésben mutathassák be a filmet. Az AMC és a Cinemark mozilánc eleve nem is játszik olyan produkciót, aminél nem kapják meg a 90 napos kizárólagos vetítési ablakot az egyéb forgalmazás előtt. De a Netflix úgy döntött, hogy csak válogatott mozikban mutatja be a filmet.

A The Irishman a maffia bérgyilkosa, Frank Sheeran (De Niro) és a híres szakszervezeti vezető, Jimmy Hoffa (Pacino) barátságáról szól, de Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano és Jesse Plemons is felbukkan a filmben. Az évtizedeket felölelő történetet Scrosese sokáig hiába próbált összehozni, mert a stúdióknak túl drága volt a projekt, főleg a színészeket megfiatalító CGI miatt. Végül a Netflix állt be Scorsese mögé, a költségvetés pedig 160-200 millió dollár lett, vagyis ez a rendező, sőt a Netflix eddigi legdrágább filmje.

A streamingszolgáltató tavaly kezdte el néhány filmjét elsőként moziban bemutatni, köztük volt Alfonso Cuarón Roma című filmje, a Coen testvérektől a Buster Scruggs balladája és a Sandra Bullockkkal forgatott Madarak a dobozban. Ősztől kibővítik ezt a stratégiát, egyes filmek akár négy hétig is láthatók majd a mozikban.  (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.