Három éven át lopták az áramot Kozsó teaházában, vádat emelt az ügyészség

bűnügy
2019 augusztus 27., 08:51
comments 315

Nagyobb értékű lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség egy belvárosi teaház ellen. A vád szerint a helyet üzemeltető cég rávett egy ismeretlen személyt, hogy eltávolítsa a villanyóra plombáját, visszatekerje a számlálót, majd hamis zárpecsétet szereljen rá vissza.

Az ügyészség szerint a vádlott nem jelentette be a mérőóra állását, az éves leolvasás idején pedig nem biztosította az ellenőrzés lehetőségét. Így 2013 és 2016 áprilisa közt 1,75 millió forintos kárt okozott a szolgáltatónak, amiből csak 25 ezer forintot térített meg.

Ha a vádlott beismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést fog kérni a bíróságtól.

Bár az ügyészség nem nevezte meg, az adatok alapján az énekes Kozsóhoz köthető teaházról lehet szó, ami ellen 2016-ban indult eljárás víz- és áramlopás miatt. Kozsót egykori üzletvezetője, Keglovics Zoltán jelentette fel, de az énekesnek hivatalosan már nincs köze a teaházhoz, mivel azt szülei nevére íratta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.