Három éven át lopták az áramot Kozsó teaházában, vádat emelt az ügyészség

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagyobb értékű lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség egy belvárosi teaház ellen. A vád szerint a helyet üzemeltető cég rávett egy ismeretlen személyt, hogy eltávolítsa a villanyóra plombáját, visszatekerje a számlálót, majd hamis zárpecsétet szereljen rá vissza. 

Az ügyészség szerint a vádlott nem jelentette be a mérőóra állását, az éves leolvasás idején pedig nem biztosította az ellenőrzés lehetőségét. Így 2013 és 2016 áprilisa közt 1,75 millió forintos kárt okozott a szolgáltatónak, amiből csak 25 ezer forintot térített meg.  

Ha a vádlott beismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést fog kérni a bíróságtól. 

Bár az ügyészség nem nevezte meg, az adatok alapján az énekes Kozsóhoz köthető teaházról lehet szó, ami ellen 2016-ban indult eljárás víz- és áramlopás miatt. Kozsót  egykori üzletvezetője, Keglovics Zoltán jelentette fel, de az énekesnek hivatalosan már nincs köze a teaházhoz, mivel azt szülei nevére íratta. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.