Salvini újabb német hajótól tagadta meg a kikötési engedélyt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Megint megtagadta az olasz belügyminisztérium, hogy egy menedékkérőket szállító hajó kikössön Olaszországban. Az Eleonore fedélzetén 100 ember van. „A hajó nem hajózhat be olasz területi vizekre” – közölte a belügyminisztérium.

Az Eleonore hétfőn vette a fedélzetére a 100 embert, akiknek a hajója süllyedőben volt a Földközi-tengeren. Claus-Peter Reisch, a hajó tulajdonosa és kapitánya a Twitteren azt írta: nagyon boldog, hogy az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a bajbajutottakat. Reisch szerint továbbra sem kaptak pozitív választ az EU-tagállamoktól azzal kapcsolatban, hogy a hajó kiköthet-e hamarosan valamelyik kikötőben.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter következetesen elutasítja, hogy bevándorlókat szállító civil hajók kikössenek Olaszországban, és azzal vádolja a civileket, hogy az embercsempészek kezére játszanak, és bátorítják az illegális bevándorlást. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.