Salvini újabb német hajótól tagadta meg a kikötési engedélyt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megint megtagadta az olasz belügyminisztérium, hogy egy menedékkérőket szállító hajó kikössön Olaszországban. Az Eleonore fedélzetén 100 ember van. „A hajó nem hajózhat be olasz területi vizekre” – közölte a belügyminisztérium.

Az Eleonore hétfőn vette a fedélzetére a 100 embert, akiknek a hajója süllyedőben volt a Földközi-tengeren. Claus-Peter Reisch, a hajó tulajdonosa és kapitánya a Twitteren azt írta: nagyon boldog, hogy az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a bajbajutottakat. Reisch szerint továbbra sem kaptak pozitív választ az EU-tagállamoktól azzal kapcsolatban, hogy a hajó kiköthet-e hamarosan valamelyik kikötőben.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter következetesen elutasítja, hogy bevándorlókat szállító civil hajók kikössenek Olaszországban, és azzal vádolja a civileket, hogy az embercsempészek kezére játszanak, és bátorítják az illegális bevándorlást. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.