Salvini újabb német hajótól tagadta meg a kikötési engedélyt

migráció
2019 augusztus 27., 12:56
comments 246

Megint megtagadta az olasz belügyminisztérium, hogy egy menedékkérőket szállító hajó kikössön Olaszországban. Az Eleonore fedélzetén 100 ember van. „A hajó nem hajózhat be olasz területi vizekre” – közölte a belügyminisztérium.

Az Eleonore hétfőn vette a fedélzetére a 100 embert, akiknek a hajója süllyedőben volt a Földközi-tengeren. Claus-Peter Reisch, a hajó tulajdonosa és kapitánya a Twitteren azt írta: nagyon boldog, hogy az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a bajbajutottakat. Reisch szerint továbbra sem kaptak pozitív választ az EU-tagállamoktól azzal kapcsolatban, hogy a hajó kiköthet-e hamarosan valamelyik kikötőben.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter következetesen elutasítja, hogy bevándorlókat szállító civil hajók kikössenek Olaszországban, és azzal vádolja a civileket, hogy az embercsempészek kezére játszanak, és bátorítják az illegális bevándorlást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.