Salvini újabb német hajótól tagadta meg a kikötési engedélyt

Megint megtagadta az olasz belügyminisztérium, hogy egy menedékkérőket szállító hajó kikössön Olaszországban. Az Eleonore fedélzetén 100 ember van. „A hajó nem hajózhat be olasz területi vizekre” – közölte a belügyminisztérium.

Az Eleonore hétfőn vette a fedélzetére a 100 embert, akiknek a hajója süllyedőben volt a Földközi-tengeren. Claus-Peter Reisch, a hajó tulajdonosa és kapitánya a Twitteren azt írta: nagyon boldog, hogy az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a bajbajutottakat. Reisch szerint továbbra sem kaptak pozitív választ az EU-tagállamoktól azzal kapcsolatban, hogy a hajó kiköthet-e hamarosan valamelyik kikötőben.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter következetesen elutasítja, hogy bevándorlókat szállító civil hajók kikössenek Olaszországban, és azzal vádolja a civileket, hogy az embercsempészek kezére játszanak, és bátorítják az illegális bevándorlást. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.