Szumátrán és Borneón is lángolnak az esőerdők

Súlyos erdő- és bozóttüzek pusztítanak az indonéziai Szumátrán és Borneón, több mint nyolcezer ember és 34 helikopter végzi az oltásukat. Hétfőn hat tartomány 358 pontjáról jelentettek tüzet, és miattuk jelentős a légszennyezettség is. 

Tűz Szumátra déli részénFotó: Muhammad A.F/Anadolu Agency

Indonéziában minden évben súlyos gondot jelentenek az erdőtüzek, füstjük pedig a szomszédos Szingapúrba, Malajziába és Thaiföldre is átterjed. Egyébként Indonéziában található a világ legidősebb trópusi esőerdeje, amiből több millió hektár égett le az elmúlt évtizedekben, és vontak ezután mezőgazdasági művelés alá. 

A Harvard és a Columbia amerikai egyetemek egyik közös tanulmánya szerint 2015-ben akár százezer ember is meghalhatott Délkelet-Ázsiában az indonéziai erdőtüzek miatt, noha a hivatalos adatok alapján csak 25 ember vesztette életét ilyen okból abban az évben. A tüzek gazdasági kára 16 milliárd dollár volt 2015-ben. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér