148 milliárd forintért vehetünk rakétákat az Egyesült Államoktól

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen 4,2 milliárd dollár értékű fegyvereladásra adott engedélyt az amerikai külügyminisztérium öt ország számára. A csomagban megtalálható Magyarország is; mi 500 millió dollár (148,5 milliárd forint) értékben tervezünk 180 darab AIM-120C-7 légiharc-rakétát vásárolni az Egyesült Államoktól - írja a Portfolio, amely a Defense News katonai oldalon találta a hírt. Ez egyelőre még csak az engedély, az összeg változhat.

Februárban a 444 részletesen írt arról, hogy a magyar kormánynak sikerülhet olyan rakétákat venni, amik talán még Putyinékat se zavarják, vagyis úgy gyakorolhatnak gesztust az amerikaiak irányába, hogy azzal ne vívják ki Oroszország haragját. Arról pedig partnerünk, a Direkt36 írt sokat, milyen fontos részét képezik a rakétavásárlások az Orbán és Trump közötti tárgyalásoknak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.