Amióta mérik, még nem volt ilyen meleg a nyár Ausztriában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Idén Bécsben már júniusban elviselhetetlen volt a hőség, a június 30-án, a bécsi Schwarzenbergplatzon készült kép készítése idején a meteorológiai szolgálat mérései szerint 38 fok volt.Fotó: PHOENiX PRODUKTIONS/APA-PictureDesk

Az elmúlt 252 év legmelegebb és egyik legszárazabb nyara volt az idei Ausztriában az osztrák meteorológiai szolgálat előzetes adatai szerint. Kedden közzétett jelentésükben az augusztus utolsó napjaira vonatkozó előrejelzéseiket is figyelembe vették, ez alapján a három nyári hónapban az átlaghőmérséklet 2,7°C-kal haladta meg a sokéves átlagot.

A rekordmeleg nyarak 90 százalékát 1992 óta jegyezték fel, az elmúlt 253-ból az öt legmelegebb nyár mind 2000 utáni.

Idén nyáron a sokévi átlagnál 30 százalékkal kevesebb csapadék hullott Ausztriában országos viszonylatban, ezzel 2019 nyara egyike volt a hét legszárazabbnak a csapadékmérés 1858-as kezdete óta. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.