Amióta mérik, még nem volt ilyen meleg a nyár Ausztriában

klímaváltozás
2019 augusztus 28., 09:52
comments 97
Idén Bécsben már júniusban elviselhetetlen volt a hőség, a június 30-án, a bécsi Schwarzenbergplatzon készült kép készítése idején a meteorológiai szolgálat mérései szerint 38 fok volt.
photo_camera Idén Bécsben már júniusban elviselhetetlen volt a hőség, a június 30-án, a bécsi Schwarzenbergplatzon készült kép készítése idején a meteorológiai szolgálat mérései szerint 38 fok volt. Fotó: PHOENiX PRODUKTIONS/APA-PictureDesk

Az elmúlt 252 év legmelegebb és egyik legszárazabb nyara volt az idei Ausztriában az osztrák meteorológiai szolgálat előzetes adatai szerint. Kedden közzétett jelentésükben az augusztus utolsó napjaira vonatkozó előrejelzéseiket is figyelembe vették, ez alapján a három nyári hónapban az átlaghőmérséklet 2,7°C-kal haladta meg a sokéves átlagot.

A rekordmeleg nyarak 90 százalékát 1992 óta jegyezték fel, az elmúlt 253-ból az öt legmelegebb nyár mind 2000 utáni.

Idén nyáron a sokévi átlagnál 30 százalékkal kevesebb csapadék hullott Ausztriában országos viszonylatban, ezzel 2019 nyara egyike volt a hét legszárazabbnak a csapadékmérés 1858-as kezdete óta. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.