Kiadhatják Ausztriának egy bécsi gyilkosság magyar gyanúsítottját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kiadhatják Ausztriának a magyar hatóságok egy májusi bécsi gyilkosság magyar gyanúsítottját, aki ellen az osztrák hatóságok európai elfogatóparancsot is kiadtak. Az osztrák hatóságok szerint a 41 éves gyanúsított május 14-én vagy 15-én végezhetett áldozatával.

Az osztrák hatóságok augusztus 22-én értesítették a magyar hatóságokat arról, hogy a körözött férfi feltehetően Budapesten bujkál. A gyanúsítottat valóban itt, Kispesten fogták el augusztus 14-én éjjel.

A Fővárosi Törvényszék kedden már elrendelte ideiglenes átadási letartóztatását. Közleményük szerint a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadáshoz. A törvény szerint erre akkor kerülhet sor, ha az osztrák hatóságok - mivel magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárról van szó - szeptember 5-ig úgynevezett visszaszállítási garanciát adnak arra az esetre, ha a férfira végrehajtandó szabadságvesztést szabnak ki, és kérelme alapján azt Magyarországon szeretné letölteni. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.