Mérce: „Fideszes képviselő próbálta kitépni kollégánk kezéből a telefont”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A médiában „Károly bácsiként” emlegetett 79 éves férfi ellentmondásos ügye nagy port vert fel, a XXII. kerület fideszes polgármestere kénytelen volt külön sajtótájékoztatót összehívni, hogy elmondja, kilakoltatásról szó sem volt, „az idős férfi kérésére” nyújtottak neki segítséget „életvezetési gondjainak megoldásában”. 

Bodrog Zoltán független képviselő az ügy újabb felvonásában szerette volna felolvasni Károly bácsi levelét Budafok-Tétény önkormányzatának szociális bizottságában. Mint utóbb kiderült, a férfi azt írta: „hátralevő éveit” nem egy hajléktalanszállón vagy idősek otthonában, hanem megszokott önkormányzati lakásában szeretné eltölteni, vagyis visszaköltözne a számára „sokkoló” kilakoltatás után.

A levelet azonban nem sikerült felolvasni, mert a bizottság elnöke, a fideszes Csiszár Zsuzsanna fennakadt azon, hogy az ügyet folyamatosan követő Mérce forgatni akart az ülésen. Hogy haladjon az ügy, a független képviselő javaslatára ő és az újságíró átmentek a jegyzőhöz, hogy állásfoglalást kérjenek tőle a nyilvános bizottsági ülés nyilvánosságáról. De mire visszaértek, Csiszár Zsuzsanna berekesztette az ülést - egy perccel a hivatalos kezdés után.

A lenti videó ezután készült. A Mérce cikkének leírása szerint ekkor „a független képviselő próbálta megérteni a bizottsági elnök eljárását, ám utóbbi inkább rendőrség kihívásával fenyegette meg kollégánkat, és majdnem kitépte a telefont a kezéből.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.