Mérce: „Fideszes képviselő próbálta kitépni kollégánk kezéből a telefont”

A médiában „Károly bácsiként” emlegetett 79 éves férfi ellentmondásos ügye nagy port vert fel, a XXII. kerület fideszes polgármestere kénytelen volt külön sajtótájékoztatót összehívni, hogy elmondja, kilakoltatásról szó sem volt, „az idős férfi kérésére” nyújtottak neki segítséget „életvezetési gondjainak megoldásában”. 

Bodrog Zoltán független képviselő az ügy újabb felvonásában szerette volna felolvasni Károly bácsi levelét Budafok-Tétény önkormányzatának szociális bizottságában. Mint utóbb kiderült, a férfi azt írta: „hátralevő éveit” nem egy hajléktalanszállón vagy idősek otthonában, hanem megszokott önkormányzati lakásában szeretné eltölteni, vagyis visszaköltözne a számára „sokkoló” kilakoltatás után.

A levelet azonban nem sikerült felolvasni, mert a bizottság elnöke, a fideszes Csiszár Zsuzsanna fennakadt azon, hogy az ügyet folyamatosan követő Mérce forgatni akart az ülésen. Hogy haladjon az ügy, a független képviselő javaslatára ő és az újságíró átmentek a jegyzőhöz, hogy állásfoglalást kérjenek tőle a nyilvános bizottsági ülés nyilvánosságáról. De mire visszaértek, Csiszár Zsuzsanna berekesztette az ülést - egy perccel a hivatalos kezdés után.

A lenti videó ezután készült. A Mérce cikkének leírása szerint ekkor „a független képviselő próbálta megérteni a bizottsági elnök eljárását, ám utóbbi inkább rendőrség kihívásával fenyegette meg kollégánkat, és majdnem kitépte a telefont a kezéből.”