A Ferencváros bejutott az Európa Liga főtáblájára

Fordulatos, sok gólt hozó meccset játszott a Ferencváros a litván Sūduva ellen az Európa Liga főtáblájára jutásáról döntő meccsen, melyen végül a magyar csapat jutott tovább. 

Litvániában a Ferencváros egy rettenetesen rossz meccsen 0-0-át játszott, így lehetett tudni, hogy a legrosszabb budapesti forgatókönyv, ha a Sūduva vezetést szerez. Mégis ez történt, a hazai védelem látványos bénázása közepette Verbickas a 11. percben megszerezte az első gólt.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Ferencváros egy jó darabig nem tudta felvenni a ritmust, de a 36. percben aztán egy jó kiugratás után a litván kapus csak szabálytalankodva tudta elkaszálni az akciót, a jogos tizenegyest pedig Varga Roland simán értékesítette. A félidő végére meglett a hazai vezetés is: a frissen igazolt egykori norvég gólkirály, Boli első gólját szerezte a Ferencvárosban.

A második félidőt a Ferencváros ismét nagyon passzívan kezdte, és a szintén keveset mutató litvánok a 64. percben egyenlítettek Topcagic góljával. Ekkor megint a litvánok álltak továbbjutásra az idegenben lőtt több gól miatt, de a Ferencváros percekkel később visszavette a vezetést, Nguen lőtte ki az alsót. 

A harmadik gól után érezhetően mezőnyfölénybe került a Ferencváros, több komoly helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de gólok ebből sokáig nem estek. Ez azonban most nem bosszulta meg magát, sőt, a 94. percben még egy tizenegyeshez jutott a Ferencváros egy tizenhatoson kívül elkövetett szabálytalanság után, amit Szihnyevics értékesített. 

A Ferencváros így végül 4-2-es végeredménnyel bejutott az Európa Liga főtáblájára, ősszel akár nagynevű csapatok is érkezhetnek majd Budapestre. (Addig meg reménykedjünk abban, hogy azokat a meccseket már nem ifj. Knézy Jenő fogja közvetíteni.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.