A frissen felújított József nádor tér szupergiccses porcelánszobra igazából egyszerű reklám

gazdaság
2019 augusztus 29., 13:54
comments 354

Kevesen értették, hogy a mélygarázsépítés miatt teljesen lerombolt, feltúrt majd - összességében egyébként egészen jó minőségben - újjáépített belvárosi József Nádor térre hogyan kerülhetett ki egy lázálomszerűen giccses herendi porcelánszobor. (A tér másik felére állított Zsolnay-kút is meghökkentő újítás, de az legalább egy régi eredeti remake-je.)

A téren járva azonban rögtön feltűnik a dolog értelme. Ha az ember körbejárja a hátborzongató Életfát, egy idő múlva elkerülhetetlenül olyan szögben áll, hogy egyszerre látja a fa törzsének tövére pingált Herendi Porcelánmanufaktúra feliratot és a tér legközelebbi fontoján található Herendi Porcelánmanufaktúra mintabolt kirakatát. 

A tér másik oldalát díszítő újraalkotott Zsolnay-díszkút - az eredeti Herkulesfürdőn található - pedig a téren található Zsolnay mintabolt közelében magasodik.

Ez az irány nagyon ígéretes, nagyon remélem, hogy a Vörösmarty tér még folyó felújításának végére kikerülnek a helyi érdekeltségű szponzorszobrok arra a térre is. Én egy vörösmárvány Pull and Bear-óriáspólóról, egy mészkő posztamensen álló gránit Vapiano-pizzáról és egy fém-üveg Erste bankkártyáról álmodom, amin a kerületi tervtanács vezetőjének szimbolikus alakja lovagol.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.