A frissen felújított József nádor tér szupergiccses porcelánszobra igazából egyszerű reklám

2019 augusztus 29., csütörtök 13:54
357

Kevesen értették, hogy a mélygarázsépítés miatt teljesen lerombolt, feltúrt majd - összességében egyébként egészen jó minőségben - újjáépített belvárosi József Nádor térre hogyan kerülhetett ki egy lázálomszerűen giccses herendi porcelánszobor. (A tér másik felére állított Zsolnay-kút is meghökkentő újítás, de az legalább egy régi eredeti remake-je.)

A téren járva azonban rögtön feltűnik a dolog értelme. Ha az ember körbejárja a hátborzongató Életfát, egy idő múlva elkerülhetetlenül olyan szögben áll, hogy egyszerre látja a fa törzsének tövére pingált Herendi Porcelánmanufaktúra feliratot és a tér legközelebbi fontoján található Herendi Porcelánmanufaktúra mintabolt kirakatát. 

A tér másik oldalát díszítő újraalkotott Zsolnay-díszkút - az eredeti Herkulesfürdőn található - pedig a téren található Zsolnay mintabolt közelében magasodik.

Ez az irány nagyon ígéretes, nagyon remélem, hogy a Vörösmarty tér még folyó felújításának végére kikerülnek a helyi érdekeltségű szponzorszobrok arra a térre is. Én egy vörösmárvány Pull and Bear-óriáspólóról, egy mészkő posztamensen álló gránit Vapiano-pizzáról és egy fém-üveg Erste bankkártyáról álmodom, amin a kerületi tervtanács vezetőjének szimbolikus alakja lovagol.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt