A frissen felújított József nádor tér szupergiccses porcelánszobra igazából egyszerű reklám

Kevesen értették, hogy a mélygarázsépítés miatt teljesen lerombolt, feltúrt majd - összességében egyébként egészen jó minőségben - újjáépített belvárosi József Nádor térre hogyan kerülhetett ki egy lázálomszerűen giccses herendi porcelánszobor. (A tér másik felére állított Zsolnay-kút is meghökkentő újítás, de az legalább egy régi eredeti remake-je.)

A téren járva azonban rögtön feltűnik a dolog értelme. Ha az ember körbejárja a hátborzongató Életfát, egy idő múlva elkerülhetetlenül olyan szögben áll, hogy egyszerre látja a fa törzsének tövére pingált Herendi Porcelánmanufaktúra feliratot és a tér legközelebbi fontoján található Herendi Porcelánmanufaktúra mintabolt kirakatát. 

A tér másik oldalát díszítő újraalkotott Zsolnay-díszkút - az eredeti Herkulesfürdőn található - pedig a téren található Zsolnay mintabolt közelében magasodik.

Ez az irány nagyon ígéretes, nagyon remélem, hogy a Vörösmarty tér még folyó felújításának végére kikerülnek a helyi érdekeltségű szponzorszobrok arra a térre is. Én egy vörösmárvány Pull and Bear-óriáspólóról, egy mészkő posztamensen álló gránit Vapiano-pizzáról és egy fém-üveg Erste bankkártyáról álmodom, amin a kerületi tervtanács vezetőjének szimbolikus alakja lovagol.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.