Egy finn kisváros ötven lottózója vitte el a 90 millió eurós főnyereményt

Egy mindössze 22 ezer lakosú kisváros ötvenfős lottóklubja nyerte meg az Eurojackpot 90 millió eurós főnyereményét a múlt heti húzáson, jelentette a DPA alapján az MTI. A szerencsés nyertesek pénteken közös bulin tervezik megünnepelni szerencséjüket.

A nyertes szelvényt egy szupermarketben vásárolta a lottócsoport, amelynek tagjai fejenként 1,8 millió euróval (mintegy 600 millió forint) lettek gazdagabbak. A kollektíva tagjai fejenként 10 euróval szálltak be a szelvényvásárlásba.

Az áruház eladója azt mondta, hogy a nyeremény "jó emberekhez" került. Egy finn lap körkérdéséből az derült ki, hogy a legtöbben nem akarnak felhagyni eddigi életmódjukkal.

Nyereményük nagyságát jelzi, hogy a Helsinkitől hétszáz kilométerre fekvő kisváros polgárai nagyjából ennyi adót fizetnek be összesen egy évben.

Az Eurojackpot főnyereménye eddig 16 alkalommal került Finnországba, a maximális 90 milliós összeget kétszer nyerték el az észak-európai országban. A pótjutalmakkal együtt a mostani nyeremény 92 millió euró, ami rekord Finnországban. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.