Mára világos, az volt a cél, hogy minket kicsináljanak

Szél Bernadett független parlamenti képviselővel készítette heti nagyinterjúját a Magyar Narancs. Az interjú javában Szél menekültekkel kapcsolatos tevékenységéről van szó - a képviselő rendszeresen jár le a tranzitzónákba, ahol beszélget is az út során rengeteg borzalmat átélt menekülőkkel. Az interjú legérdekesebb része mégis az, amikor egykori pártjával, az LMP-vel történt szakításáról beszél.

"Mára világos, az volt a cél, hogy minket kicsináljanak, aztán átvegyék a pártot" - mondta a tavalyi parlamenti választás után történtekről, amikor a párt fegyelmi testületei őt és társelnökét, Hadházy Ákost is felelősségre vonták, amiért több helyen is összefogtak a többi ellenzéki párttal.

"Én a választás után tudtam meg, hogy kétféle ereményváró bulija volt az LMP-nek" - mondott egy példát a pártban a választási kampány idején kialakult helyzetre. Mint mondta, az elnökség által hivatalosan szervezett eredményváró mellett titokban szerveztek egy másikat pártbeli ellenfelei, akik elutasították az összefogást.

Mindez összességében meglepetésként érte. "Amíg az ember kampányol, nem nézeget hátra, fel se tételeztem, hogy emberek egy kicsi csoportja veri szét a pártot, izzít ellenem, meg Ákos ellen" - mesélte.

Bár nagyon nem akart rosszat mondani egykori pártjáról, az azért még kicsúszott belőle, hogy "tulajdonképpen populista retorikával sikerült elérni", hogy sokan ellenük forduljanak, pedig szerinte a választók értékítélete alapján politikailag jó irányba vitték Hadházy Ákossal az LMP-t. "A pártot lefejezték. És a Fidesznek ez éppúgy megfelelt, mint ami a választás után a Jobbikban történt" - mondta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.