Rendkívüli állapotot hirdettek ki Floridában a Dorian hurrikán miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Dorian hurrikán felhői ezen a műholdfelvételen már teljesen kitakarják Puerto Ricót. A kép bal oldalán Hispaniola szigete látható, amin Haiti osztozik a Dominikai köztársasággal.Fotó: HO/AFP

Rendkívüli állapotot hirdetett Ron DeSantis, Florida kormányzója az államát fenyegető Dorian hurrikán miatt. Puerto Ricón már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot. Az utóbbit elvben mostanában éri el a vihar, Floridában helyi idő szerin szombat este érhet partot, miután áthaladt a Bahamák felett is.

A Dorian jelenleg még csak 140 km/h-ás szelekkel tombol, de az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont előrejelzése szerint a Karib-tenger forró vizei fölött áthaladva "a következő napokban komoly hurrikánná erősödhet". Jelenleg a középpontjától számítva harminc kilométeres sugarú körben tombolnak hurrikán erejű szelek. A viharrendszer közepén 986 mb a légnyomás.

DeSantis kormányzó a rendkívüli állapot kihirdetésekor azt ajánlotta a floridaiaknak, hogy halmozzanak fel legalább egy hétre elég élelmet és ivóvizet, és készüljenek fel arra is, hogy akár ki is telepíthetik őket. A vihar az előrejelzések szerint a félsziget középső részén, Orlando magasságában érhet partot. Az Orlandóban lévő Disneyworld csütörtökön nyitná meg a csillagháború témájának szentelt új témaparkját, a megnyitó egyes sajtójelentések szerint elmaradhat.

A vihar hírére a sajtójelentések szerint a turisták tömegesen mondják le szobafoglalásaikat, a szállodák telítettsége alig 50 százalékos. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.