Rendkívüli állapotot hirdettek ki Floridában a Dorian hurrikán miatt

külföld
2019 augusztus 29., 04:55
comments 65
A Dorian hurrikán felhői ezen a műholdfelvételen már teljesen kitakarják Puerto Ricót. A kép bal oldalán Hispaniola szigete látható, amin Haiti osztozik a Dominikai köztársasággal.
photo_camera A Dorian hurrikán felhői ezen a műholdfelvételen már teljesen kitakarják Puerto Ricót. A kép bal oldalán Hispaniola szigete látható, amin Haiti osztozik a Dominikai köztársasággal. Fotó: HO/AFP

Rendkívüli állapotot hirdetett Ron DeSantis, Florida kormányzója az államát fenyegető Dorian hurrikán miatt. Puerto Ricón már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot. Az utóbbit elvben mostanában éri el a vihar, Floridában helyi idő szerin szombat este érhet partot, miután áthaladt a Bahamák felett is.

A Dorian jelenleg még csak 140 km/h-ás szelekkel tombol, de az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont előrejelzése szerint a Karib-tenger forró vizei fölött áthaladva "a következő napokban komoly hurrikánná erősödhet". Jelenleg a középpontjától számítva harminc kilométeres sugarú körben tombolnak hurrikán erejű szelek. A viharrendszer közepén 986 mb a légnyomás.

DeSantis kormányzó a rendkívüli állapot kihirdetésekor azt ajánlotta a floridaiaknak, hogy halmozzanak fel legalább egy hétre elég élelmet és ivóvizet, és készüljenek fel arra is, hogy akár ki is telepíthetik őket. A vihar az előrejelzések szerint a félsziget középső részén, Orlando magasságában érhet partot. Az Orlandóban lévő Disneyworld csütörtökön nyitná meg a csillagháború témájának szentelt új témaparkját, a megnyitó egyes sajtójelentések szerint elmaradhat.

A vihar hírére a sajtójelentések szerint a turisták tömegesen mondják le szobafoglalásaikat, a szállodák telítettsége alig 50 százalékos. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.