Rendkívüli állapotot hirdettek ki Floridában a Dorian hurrikán miatt

A Dorian hurrikán felhői ezen a műholdfelvételen már teljesen kitakarják Puerto Ricót. A kép bal oldalán Hispaniola szigete látható, amin Haiti osztozik a Dominikai köztársasággal.Fotó: HO/AFP

Rendkívüli állapotot hirdetett Ron DeSantis, Florida kormányzója az államát fenyegető Dorian hurrikán miatt. Puerto Ricón már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot. Az utóbbit elvben mostanában éri el a vihar, Floridában helyi idő szerin szombat este érhet partot, miután áthaladt a Bahamák felett is.

A Dorian jelenleg még csak 140 km/h-ás szelekkel tombol, de az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont előrejelzése szerint a Karib-tenger forró vizei fölött áthaladva "a következő napokban komoly hurrikánná erősödhet". Jelenleg a középpontjától számítva harminc kilométeres sugarú körben tombolnak hurrikán erejű szelek. A viharrendszer közepén 986 mb a légnyomás.

DeSantis kormányzó a rendkívüli állapot kihirdetésekor azt ajánlotta a floridaiaknak, hogy halmozzanak fel legalább egy hétre elég élelmet és ivóvizet, és készüljenek fel arra is, hogy akár ki is telepíthetik őket. A vihar az előrejelzések szerint a félsziget középső részén, Orlando magasságában érhet partot. Az Orlandóban lévő Disneyworld csütörtökön nyitná meg a csillagháború témájának szentelt új témaparkját, a megnyitó egyes sajtójelentések szerint elmaradhat.

A vihar hírére a sajtójelentések szerint a turisták tömegesen mondják le szobafoglalásaikat, a szállodák telítettsége alig 50 százalékos. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.