36 év után hazaengedik a férfit, akit azért ítéltek életfogytiglanra mert ellopott 50 dollárt egy pékségből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kiszabadulhat a börtönből az alabamai Alvin Kennard, akit 1983-ban, a húszas évei elején azért ítéletek életfogytiglanra, mert ellopott 50 dollárt és 75 centet egy pékségből. A szokatlanul kemény ítéletet a három csapásnak is nevezett alabamai törvény indokolta, Kennardnak ugyanis ez volt a harmadik bűncselekménye.

Az elítélt és hozzátartozói könnyekben törtek ki, mikor az ügyben eljáró bíró úgy döntött, a 36 éves börtönnel teljesítettnek tekinti a Kennardra kirótt büntetést, a férfi ügyvédje pedig a sajtónak arról beszélt, Kennard annak ellenére is át tudta alakítani az életét a börtönben, hogy úgy tudta, soha életében nem szabadulhat.

Kennard korábban ácsmunkákat vállalt, azt mondta, ha kiszabadul, most is ezen a területen szeretne dolgozni. A fogoly jelenleg 58 éves. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.