Feltörték a Twitter vezetőjének fiókját, és rasszista üzeneteket posztoltak róla

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Feltörték a Twitter elnök-vezérigazgatójának Twitter-fiókját. Jack Dorsey több mint négymilliónyi követője pénteken este negyedórán keresztül durva, sértő és rasszista bejegyzések halmazát olvashatta. Az egyik poszt arról szólt, hogy a mikroblog-szolgáltató kaliforniai központjában bombát helyeztek el. Csak negyed órával később sikerült megszabadítani a fiókot a magát Kuncogó Különítménynek (Chuckling Squad) nevező hacker-csoporttól. 

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és elnök-vezérigazgatójaFotó: PRAKASH SINGH/AFP

Twitter-oldalam már biztonságos, és nincs arra utaló jel, hogy a Twitter egész rendszere veszélybe került volna” - írta később követőinek Jack Dorsey. 

A Twitter szerint a rendszer nem volt veszélyben, inkább a mobilszolgáltatót hibáztatták, aminek ellenőriznie kellett volna a fiókhoz rendelt telefonszámot. DE állításuk szerint már ezt a problémát is megoldották. A BBC a cég egyik forrásától úgy értesült, hogy a hackerek a SIM-kártya cseréjével tudták megszerezni a számot. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér