Megtámadtak két férfit Balatonakarattyán, mert lefényképezték Matolcsy Gyöngyit marcipánosztogatás közben

Balatonakarattyán megtámadtak két férfit, mert lefényképezték marcipánosztogatás közben Matolcsy Gyöngyi polgármestert, Matolcsy György korábbi feleségét. Az LMP-s Ungár Péter lapja, az Azonnali azt írta az esettel kapcsolatban, hogy az egyik megtámadott férfi az LMP frakcióalkalmazottja, akit Matolcsy Gyöngyi előbb a képek törlésére szólított fel, majd miután ennek nem tett eleget, három férfi megpróbálta lefogni, és elvenni a telefonját. 

Matolcsy Gyöngyi, Balatonakarattya polgárestere

Amikor a barátja megpróbált közbeavatkozni, leteperték és a hátára térdeltek. A fényképet készítő férfit pedig fültövön vágták hátulról. Közben az egyikük telefonját el is vették. A lap szerint az incidens után a támadók hívtak rendőrt a helyszínre, akik csak jegyzőkönyvet vettek fel. Matolcsy Gyöngyinak az volt a gondja az egy méterről készült képpel, hogy azon az ajánlóíven szereplő adatok is látszódhatnak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.