Túl hangos volt a szlovák határon átszökő férfi házilag összetákolt lopakodója

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Feltehetően házilag készített repülővel lépte át a szlovák határt törvénytelenül egy ukrán férfi, közölte pénteken a szlovák rendőrség Facebook-oldalán.  A rendőrség a repülőgép fura, fülsértő hangjára lett figyelmes Kelet-Szlovákiában, a Kassai kerület Szobránci (Sobrance) járásában. 

Olcsó volt, de hangosFotó: Polícia Slovenskej republiky

Rendőrségi járőrök és vámtisztek átfésülték a térséget a zaj forrását kutatva. Jenke (Jenkovce) és Bező (Bezovce) települések között pénteken a reggeli órákban, egy mezőn kis repülőre és pilótájára bukkantak a hatóságiak. Az ukrán állampolgárságú férfit őrizetbe vették, a határ illegális átlépésével gyanúsítják.

Nem ez az első eset, hogy az ukrán határ térségében a szlovák rendőrségnek intézkednie kellett a határ illegális átrepülése miatt. Egy évvel ezelőtt egy férfi afgán menekülteket juttatott át Ukrajnából Szlovákiába sárkányrepülővel. Két évvel korábban pedig egy kisrepülőgép tíz indiaival landolt a Kassai kerület Nagymihályi járásában lévő Gatály (Hatalov) községben. A pilótának még a rendőrség kiérkezése előtt sikerült visszarepülnie Ukrajnába. 

2015 novemberében egy ukrán helikopter zuhant le Kelet-Szlovákiában, közel a határhoz. Heten meghaltak. A helikopter alacsonyan haladt a ködös időben, hogy ne vegyék észre. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!