5 embert megölt, és 21-et megsebesített egy fegyveres ámokfutó Texasban

bűnügy
2019 szeptember 1., 6:12
comments 338

Egy harmincas évei közepén járó férfi meggyilkolt 5 embert és megsebesített 21 másikat (közülük 3 rendőrt) egy szombaton kitört lövöldözésben a nyugat texasi Midland és Odessa városokban.

A hatóságok szerint a támadó, akit a rendőrség már ismert, kocsiból nyitott tüzet rendőrökre, motorosokra és vásárlókra. Az eset egy autópályán kezdődött, ahol egy rendőr igazoltatni próbálta a férfit, aki erre rálőtt a hatósági emberre. Menekülni kezdett, és közben meglőtt egy másik embert. Később elhagyta saját autóját és ellopott egy postai járművet, hogy azzal meneküljön tovább. Az ámokfutása egy mozinál ért véget, ahol már rendőrök hada várta.

A CBS amerikai tévélánc bemutatott egy videót, amin Odessa városban egy mozinál látni lehetett, hogy egy fehér postai jármű nagy sebességgel nekiütközött egy másik járműnek, majd a rendőrök tüzet nyitottak a sofőrre. A képeken sikoltozó embereket lehetett hallani és látni.

A mozi parkolójában, egy Twin Peaks-étterem előtt végül a rendőrök végeztek az ámokfutóval.

photo_camera Fotó: Cengiz Yar/AFP

A hatóságok korábban azt gyanították, hogy két támadó volt, de később ezt cáfolták. Egyelőre nem lehet tudni pontosan, mi volt a támadó indítéka.

Heten súlyos állapotban fekszenek kórházban, az áldozatok között van egy 2 éves gyerek is.

A texasi El Pasóban augusztus 3-án egy férfi a város egyik áruházánál 22 embert agyonlőtt és több tucatnyit megsebesített. (BBC, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt