Nekiestek a kiérkező mentőautónak a rokonok, akik segítséget hívtak egy férfihoz Nyíregyházán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Összetört mentőautó, miután egy kocsival ütközött a XVIII. kerületben, az Üllői út és Lakatos utca kereszteződésében 2019. január 26-ánIllusztráció: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Azt írja a Blikk, hogy szétverték a kiérkező mentőautót a rokonok, akik segítséget hívtak egy bajba jutott férfihoz Nyíregyházán. Azonnali segítséget kértek, de valószínűleg sokallták a kiérkezés idejét, ezért ahelyett, hogy az ápolóktól segítséget kértek volna, azonnal nekiestek a helyszínre érkező autónak, amint az megérkezett.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya szerint viszont csak 5 perc telt el a bejelentéstől a kiérkezésig. „A kiérkező esetkocsi személyzetét szitkozódva, fenyegetőzve fogadták, a kollégák a fizikai agressziótól tartva azonnal rendőri segítséget kértek, és mivel ki sem tudtak szállni a kocsiból, elhagyták a veszélyes helyszínt. Egy betondarabbal karosszéria-sérülést is okoztak. A rendőrségi eljárás folyamatban van” – mondta a lapnak Győrfi Pál.

A Blikk szerint a mentőautó hátsó ajtaját cserélni kellett, és az ablakát bezúzták.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!