Nekiestek a kiérkező mentőautónak a rokonok, akik segítséget hívtak egy férfihoz Nyíregyházán

Összetört mentőautó, miután egy kocsival ütközött a XVIII. kerületben, az Üllői út és Lakatos utca kereszteződésében 2019. január 26-ánIllusztráció: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Azt írja a Blikk, hogy szétverték a kiérkező mentőautót a rokonok, akik segítséget hívtak egy bajba jutott férfihoz Nyíregyházán. Azonnali segítséget kértek, de valószínűleg sokallták a kiérkezés idejét, ezért ahelyett, hogy az ápolóktól segítséget kértek volna, azonnal nekiestek a helyszínre érkező autónak, amint az megérkezett.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya szerint viszont csak 5 perc telt el a bejelentéstől a kiérkezésig. „A kiérkező esetkocsi személyzetét szitkozódva, fenyegetőzve fogadták, a kollégák a fizikai agressziótól tartva azonnal rendőri segítséget kértek, és mivel ki sem tudtak szállni a kocsiból, elhagyták a veszélyes helyszínt. Egy betondarabbal karosszéria-sérülést is okoztak. A rendőrségi eljárás folyamatban van” – mondta a lapnak Győrfi Pál.

A Blikk szerint a mentőautó hátsó ajtaját cserélni kellett, és az ablakát bezúzták.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér