Nekiestek a kiérkező mentőautónak a rokonok, akik segítséget hívtak egy férfihoz Nyíregyházán

Összetört mentőautó, miután egy kocsival ütközött a XVIII. kerületben, az Üllői út és Lakatos utca kereszteződésében 2019. január 26-ánIllusztráció: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Azt írja a Blikk, hogy szétverték a kiérkező mentőautót a rokonok, akik segítséget hívtak egy bajba jutott férfihoz Nyíregyházán. Azonnali segítséget kértek, de valószínűleg sokallták a kiérkezés idejét, ezért ahelyett, hogy az ápolóktól segítséget kértek volna, azonnal nekiestek a helyszínre érkező autónak, amint az megérkezett.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya szerint viszont csak 5 perc telt el a bejelentéstől a kiérkezésig. „A kiérkező esetkocsi személyzetét szitkozódva, fenyegetőzve fogadták, a kollégák a fizikai agressziótól tartva azonnal rendőri segítséget kértek, és mivel ki sem tudtak szállni a kocsiból, elhagyták a veszélyes helyszínt. Egy betondarabbal karosszéria-sérülést is okoztak. A rendőrségi eljárás folyamatban van” – mondta a lapnak Győrfi Pál.

A Blikk szerint a mentőautó hátsó ajtaját cserélni kellett, és az ablakát bezúzták.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.