Diáksztrájkkal indul a hongkongi tanév

Csatlakozva a hónapok óta tartó kínai befolyás elleni tüntetésekhez diáksztrájkot hirdettek a tanév első napjára Hongkongban. A BBC szerint iskolások és egyetemi hallgatók ezrei csatlakoztak a kezdeményezéshez, a szervezők arról számoltak be, hogy mintegy kétszáz intézmény tízezer diákja csatlakozott korábban a kezdeményezéshez. A tanulók öt pontban követeléseket is megfogalmaztak, aminek része 

a kiadatási törvény végleges visszavonása, a letartóztatott tüntetők szabadon engedése, és, hogy egy független testület vizsgálja ki a rendőri túlkapásokat.

Fotó: Koki Kataoka/The Yomiuri Shimbun

A hétvégi erőszakos megmozdulások után a hétfőn ellenőrzése alá vonta a metrót a rendőrség. Bár a tiltakozók általános sztrájkra hívták fel a lakosságot a hét első két napjára, a beszámolók szerint ennek ellenére az élet ugyanúgy zajlik mint más napokon. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.