Diáksztrájkkal indul a hongkongi tanév

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csatlakozva a hónapok óta tartó kínai befolyás elleni tüntetésekhez diáksztrájkot hirdettek a tanév első napjára Hongkongban. A BBC szerint iskolások és egyetemi hallgatók ezrei csatlakoztak a kezdeményezéshez, a szervezők arról számoltak be, hogy mintegy kétszáz intézmény tízezer diákja csatlakozott korábban a kezdeményezéshez. A tanulók öt pontban követeléseket is megfogalmaztak, aminek része 

a kiadatási törvény végleges visszavonása, a letartóztatott tüntetők szabadon engedése, és, hogy egy független testület vizsgálja ki a rendőri túlkapásokat.

Fotó: Koki Kataoka/The Yomiuri Shimbun

A hétvégi erőszakos megmozdulások után a hétfőn ellenőrzése alá vonta a metrót a rendőrség. Bár a tiltakozók általános sztrájkra hívták fel a lakosságot a hét első két napjára, a beszámolók szerint ennek ellenére az élet ugyanúgy zajlik mint más napokon. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.