A Belügyminisztérium kitette a tranzitzóna bejáratára, hogy uniós támogatásból fejlesztik; a 175 ott lévő ember közül 99 gyerek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szél Bernadett, a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita és Bősz Anett, a liberálisok képviselője ma mentek le személyesen a déli határra megnézni a tranzitzónában uralkodó állapotokat, a szemléjük végén pedig Facebook videóban mondták el a tapasztalataikat.

Kiderült például a tranzitzónában lévő 175 ember közül 99 gyermek és egy pedig kísérő nélküli kiskorú. Őket csak azért tarthatják egyébként a tranzitzónában, mert hivatalosan még mindig "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" van Magyarországon, és így a gyereket sem kell például a fóti otthonban elhelyezni, hanem a "tömeges válsághelyzetre" való tekintettel tarthatják őket a határon.

Szél azt is elmondta, hogy egy, korábban a tranzitzónában lévő rákbeteg gyereket és a családját is továbbengedték a magyar hatóságok.

A képviselők arról is készítettek egy fotót, hogy a tranzitzóna bejáratára kikerült két bizarr tábla az uniós támogatásról.

Szél Bernadett független képviselő közérdekű adatkérést adott be a menekültügyi hatóságokhoz az idén Magyarországra érkezett külföldiek adataival kapcsolatban. A válaszaik alapján az év elejétől 2019. június 30-ig összesen 266 menedékkérelmet nyújtottak be,

  • ebből 10 ember kapott menekültstátuszt,
  • 14 embert oltalmazottként,
  • és még 4-et befogadottként ismertek el.

A 28 "beengedett" emberből 10-en gyerekek. Idén eddig etióp, afgán, szír, pakisztáni és iráni emberek kérelmét ismerték el a magyar hatóságok.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.