A Belügyminisztérium kitette a tranzitzóna bejáratára, hogy uniós támogatásból fejlesztik; a 175 ott lévő ember közül 99 gyerek

Szél Bernadett, a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita és Bősz Anett, a liberálisok képviselője ma mentek le személyesen a déli határra megnézni a tranzitzónában uralkodó állapotokat, a szemléjük végén pedig Facebook videóban mondták el a tapasztalataikat.

Kiderült például a tranzitzónában lévő 175 ember közül 99 gyermek és egy pedig kísérő nélküli kiskorú. Őket csak azért tarthatják egyébként a tranzitzónában, mert hivatalosan még mindig "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" van Magyarországon, és így a gyereket sem kell például a fóti otthonban elhelyezni, hanem a "tömeges válsághelyzetre" való tekintettel tarthatják őket a határon.

Szél azt is elmondta, hogy egy, korábban a tranzitzónában lévő rákbeteg gyereket és a családját is továbbengedték a magyar hatóságok.

A képviselők arról is készítettek egy fotót, hogy a tranzitzóna bejáratára kikerült két bizarr tábla az uniós támogatásról.

Szél Bernadett független képviselő közérdekű adatkérést adott be a menekültügyi hatóságokhoz az idén Magyarországra érkezett külföldiek adataival kapcsolatban. A válaszaik alapján az év elejétől 2019. június 30-ig összesen 266 menedékkérelmet nyújtottak be,

  • ebből 10 ember kapott menekültstátuszt,
  • 14 embert oltalmazottként,
  • és még 4-et befogadottként ismertek el.

A 28 "beengedett" emberből 10-en gyerekek. Idén eddig etióp, afgán, szír, pakisztáni és iráni emberek kérelmét ismerték el a magyar hatóságok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.