Kész Zoltánék közéleti konferenciát tartottak volna, de a Soproni Egyetem indoklás nélkül visszamondta a helyszínt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Hang írta meg, hogy a Szabad Piac Alapítvány szeptember 5-én Sopronban a vidéki választók aktivitásáról, inaktivitásáról, az információáramlásról és a média szabadságáról tartott volna konferenciát, de a Soproni Egyetem 2 nappal az esemény előtt „tulajdonosi döntésre” hivatkozva váratlanul felmondta a civilekkel küldött szerződést.

A konferencia szervezői az Universitas Fidelissima Kft.-vel kötöttek szerződést, ennek pedig a tulajdonosa az egyetem, ami a lap kérdéseire egyelőre nem adott választ.

A rendezvényen felszólalt volna:

  • Kész Zoltán volt parlamenti képviselő, az alapítvány tiszteletbeli elnöke,
  • Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter,
  • Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője,
  • Joób Márk egyetemi professzor, 
  • Varga Norbert egyetemi docens, az ellenzéki pártok soproni polgármesterjelöltje.
Kész Zoltán, a 2015. február 22-i veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás független, ellenzéki támogatású jelöltje beszél a kampánygyűlésén 2015. február 15-én.Fotó: Nagy Lajos/MTI

Kész azt mondta, reggel kapott egy emailt a Kft.-től, hogy az augusztus 26-i szerződést egyoldalúan felbontják, szerinte egyértelmű, hogy politikai döntés született. (Magyar Hang)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.