Egy spanyol bringaverseny buktatta le a világ legpechesebb dílerét

A spanyol rendőrség negyven tő marihuánát foglalt le Igualadában a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt közvetítő televíziós helikopterének segítségével. A társasház tetején nevelgetett ültetvény talán sosem bukik le, ha nem pont a ház mellett halad el a mezőny. 

Szombaton a Valls és Igualada közötti 166,9 kilométeres etap hajrájához közeledve tűnt fel a helikopter által továbbított képeken, hogy két háztetőn is kannabiszültetvény van. A kiérkező rendőrök lefoglalták a növényeket, ám senkit nem találtak a lakásokban, így letartóztatásra nem került sor.

Bár Spanyolországban saját felhasználásra lehet marihuánát termeszteni, de eladásra már nem. Az utóbbiért a Marca beszámolója szerint akár háromtól hat évig terjedő szabadságvesztés, illetve a kábítószer értékének a háromszorosát is kiszabhatják pénzbírságként.

Egyébként a szakaszt szökésből a német Nikias Arndt nyert. (Marca/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.