Elindult a Facebook ismerkedős alkalmazása, amivel a Tinder piacára törne be

Közel egy évvel azután, hogy elkezdték az alkalmazás tesztelését, csütörtöktől az 20 ország felhasználói számára letölthetővé is vált a Facebook ismerkedős alkalmazása, a Dating, írja a Verge

Az alkalmazás használatához minimum 18 évesnek kell lennie a felhasználóknak, és az ismerkedési felület nem egy külön app-ban, hanem a Facebook mobilos applikációjából lesz majd elérhető. Ugyanakkor a felületen belül lehetőség lesz majd külön profilt létrehozni, melyet a Dating többi felhasználója láthat, így nem a rendes Facebook-profiljukkal kell ismerkedniük az embereknek. 

A program lehetőséget ad arra, hogy ismerőseink ismerősei közül ismerkedhessünk össze valakivel, de a Tinder és a hasonló alkalmazások működéséhez hasonlóan lehet majd teljesen ismeretlen személyekkel is ismerkedni. 

A Facebook szerint az alkalmazás ajánl majd lehetséges alanyokat, többek között a regisztrációval megadott érdeklődési köreink, illetve a facebookos aktivitásunk alapján. Az alkalmazáson belül lehetősége lesz a felhasználóknak, hogy bárkinek küldjenek egy „lájkot”, illetve mellé egy üzenetet.

A saját Facebook-ismerőseidet nem kínálja fel a program algoritmusa, ugyanakkor lesz lehetőség arra, hogy kilenc ismerősödet (akár Facebookról, akár Instagramról) megjelöld, és ha esetleg közülük is valaki pont ezt tenné veled, arról értesít a Dating. 

Szemben a Tinderrel, a Dating egyelőre teljesen ingyenes, és nem lesznek benne hirdetések sem. A tervek szerint a Datinget összekötik majd a Facebook eseményeivel és csoportjaival, és ha például két Dating-felhasználó ugyanarra az eseményre készül elmenni, akkor jó eséllyel felkínálja őket az algoritmus egymásnak, mint lehetséges ismerkedési partereket.

A Facebook egy biztonsági funkciót is beépít: ha randizni mész egy ismeretlennel, egy kattintással elküldheted a profilját ismerőseidnek vagy családtagjaidnak, akik élőben követhetik is, hogy merre jársz. 

Csütörtökön az Egyesült Államok mellett többek között Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kolumbiában, Mexikóban, Vietnamban és Thaiföldön vált elérhetővé az alkalmazás, összesen 20 országban. Európában a jövő év elején tervezik bevezetni. 

(Arról, hogy a Facebook a többi techóriáshoz hasonlóan hogyan akar egyre több adatot kisajtolni az életünkből, ezt a korábbi cikkünket ajánljuk.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.