Elindult a Facebook ismerkedős alkalmazása, amivel a Tinder piacára törne be

TECH
2019 szeptember 05., 15:03
comments 127

Közel egy évvel azután, hogy elkezdték az alkalmazás tesztelését, csütörtöktől az 20 ország felhasználói számára letölthetővé is vált a Facebook ismerkedős alkalmazása, a Dating, írja a Verge

Az alkalmazás használatához minimum 18 évesnek kell lennie a felhasználóknak, és az ismerkedési felület nem egy külön app-ban, hanem a Facebook mobilos applikációjából lesz majd elérhető. Ugyanakkor a felületen belül lehetőség lesz majd külön profilt létrehozni, melyet a Dating többi felhasználója láthat, így nem a rendes Facebook-profiljukkal kell ismerkedniük az embereknek. 

A program lehetőséget ad arra, hogy ismerőseink ismerősei közül ismerkedhessünk össze valakivel, de a Tinder és a hasonló alkalmazások működéséhez hasonlóan lehet majd teljesen ismeretlen személyekkel is ismerkedni. 

A Facebook szerint az alkalmazás ajánl majd lehetséges alanyokat, többek között a regisztrációval megadott érdeklődési köreink, illetve a facebookos aktivitásunk alapján. Az alkalmazáson belül lehetősége lesz a felhasználóknak, hogy bárkinek küldjenek egy „lájkot”, illetve mellé egy üzenetet.

A saját Facebook-ismerőseidet nem kínálja fel a program algoritmusa, ugyanakkor lesz lehetőség arra, hogy kilenc ismerősödet (akár Facebookról, akár Instagramról) megjelöld, és ha esetleg közülük is valaki pont ezt tenné veled, arról értesít a Dating. 

Szemben a Tinderrel, a Dating egyelőre teljesen ingyenes, és nem lesznek benne hirdetések sem. A tervek szerint a Datinget összekötik majd a Facebook eseményeivel és csoportjaival, és ha például két Dating-felhasználó ugyanarra az eseményre készül elmenni, akkor jó eséllyel felkínálja őket az algoritmus egymásnak, mint lehetséges ismerkedési partereket.

A Facebook egy biztonsági funkciót is beépít: ha randizni mész egy ismeretlennel, egy kattintással elküldheted a profilját ismerőseidnek vagy családtagjaidnak, akik élőben követhetik is, hogy merre jársz. 

Csütörtökön az Egyesült Államok mellett többek között Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kolumbiában, Mexikóban, Vietnamban és Thaiföldön vált elérhetővé az alkalmazás, összesen 20 országban. Európában a jövő év elején tervezik bevezetni. 

(Arról, hogy a Facebook a többi techóriáshoz hasonlóan hogyan akar egyre több adatot kisajtolni az életünkből, ezt a korábbi cikkünket ajánljuk.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.