Elindult a Facebook ismerkedős alkalmazása, amivel a Tinder piacára törne be

TECH
2019 szeptember 5., 15:03
comments 128

Közel egy évvel azután, hogy elkezdték az alkalmazás tesztelését, csütörtöktől az 20 ország felhasználói számára letölthetővé is vált a Facebook ismerkedős alkalmazása, a Dating, írja a Verge

Az alkalmazás használatához minimum 18 évesnek kell lennie a felhasználóknak, és az ismerkedési felület nem egy külön app-ban, hanem a Facebook mobilos applikációjából lesz majd elérhető. Ugyanakkor a felületen belül lehetőség lesz majd külön profilt létrehozni, melyet a Dating többi felhasználója láthat, így nem a rendes Facebook-profiljukkal kell ismerkedniük az embereknek. 

A program lehetőséget ad arra, hogy ismerőseink ismerősei közül ismerkedhessünk össze valakivel, de a Tinder és a hasonló alkalmazások működéséhez hasonlóan lehet majd teljesen ismeretlen személyekkel is ismerkedni. 

A Facebook szerint az alkalmazás ajánl majd lehetséges alanyokat, többek között a regisztrációval megadott érdeklődési köreink, illetve a facebookos aktivitásunk alapján. Az alkalmazáson belül lehetősége lesz a felhasználóknak, hogy bárkinek küldjenek egy „lájkot”, illetve mellé egy üzenetet.

A saját Facebook-ismerőseidet nem kínálja fel a program algoritmusa, ugyanakkor lesz lehetőség arra, hogy kilenc ismerősödet (akár Facebookról, akár Instagramról) megjelöld, és ha esetleg közülük is valaki pont ezt tenné veled, arról értesít a Dating. 

Szemben a Tinderrel, a Dating egyelőre teljesen ingyenes, és nem lesznek benne hirdetések sem. A tervek szerint a Datinget összekötik majd a Facebook eseményeivel és csoportjaival, és ha például két Dating-felhasználó ugyanarra az eseményre készül elmenni, akkor jó eséllyel felkínálja őket az algoritmus egymásnak, mint lehetséges ismerkedési partereket.

A Facebook egy biztonsági funkciót is beépít: ha randizni mész egy ismeretlennel, egy kattintással elküldheted a profilját ismerőseidnek vagy családtagjaidnak, akik élőben követhetik is, hogy merre jársz. 

Csütörtökön az Egyesült Államok mellett többek között Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kolumbiában, Mexikóban, Vietnamban és Thaiföldön vált elérhetővé az alkalmazás, összesen 20 országban. Európában a jövő év elején tervezik bevezetni. 

(Arról, hogy a Facebook a többi techóriáshoz hasonlóan hogyan akar egyre több adatot kisajtolni az életünkből, ezt a korábbi cikkünket ajánljuk.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt