Kaliforniában betiltják a prémvadászatot

Tbg
környezetvédelem
2019 szeptember 05., 05:58
comments 75

Az első állam lehet az USA-ban Kalifornia, ahol betilthatják a csapdával történő prémvadászatot, legalábbis szerdán erről nyújtott be törvényjavaslatot a demokrata Gavin Newsom kormányzó.

A tervezet szerint megtiltanák az állam legendás, vadnyugati múltjáig visszavezethető szőrme- és prémvadászatot, amely komoly károkat okoz az érintett állatok populációjában, mivel a vadászok vadászterülete túlságosan koncentrált.

Farkasok, rozsomákok és egyéb prémes vízparti állatok sínylik meg, hogy prémjükből ruházat és egyéb termék készül, részletezi a tervezet, amely elsősorban nem a prémek kereskedelmét, hanem a csapdával való elejtést fogja megtiltani. A prémvadászok a mai napig fojtócsapdákat használnak, ha nem agyonverik vagy épp lelövik a zsákmányt.

Kaliforniában eddig is állami engedélyhez volt kötött a csapdás prémvadászat, a kiadott engedélyek száma pedig az elmúlt években csökkent. A kisebb rágcsálók, egerek, patkányok csapdával történő elejtése a jövőben is legális marad. (Huffpost/A címlapképen egy quebeci prémvadász látható, 2008, AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.