Kaliforniában betiltják a prémvadászatot

2019 szeptember 5., csütörtök 5:58
75

Az első állam lehet az USA-ban Kalifornia, ahol betilthatják a csapdával történő prémvadászatot, legalábbis szerdán erről nyújtott be törvényjavaslatot a demokrata Gavin Newsom kormányzó.

A tervezet szerint megtiltanák az állam legendás, vadnyugati múltjáig visszavezethető szőrme- és prémvadászatot, amely komoly károkat okoz az érintett állatok populációjában, mivel a vadászok vadászterülete túlságosan koncentrált.

Farkasok, rozsomákok és egyéb prémes vízparti állatok sínylik meg, hogy prémjükből ruházat és egyéb termék készül, részletezi a tervezet, amely elsősorban nem a prémek kereskedelmét, hanem a csapdával való elejtést fogja megtiltani. A prémvadászok a mai napig fojtócsapdákat használnak, ha nem agyonverik vagy épp lelövik a zsákmányt.

Kaliforniában eddig is állami engedélyhez volt kötött a csapdás prémvadászat, a kiadott engedélyek száma pedig az elmúlt években csökkent. A kisebb rágcsálók, egerek, patkányok csapdával történő elejtése a jövőben is legális marad. (Huffpost/A címlapképen egy quebeci prémvadász látható, 2008, AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt