Kövér László: Mentális fordulatra van szükség, a normalitáshoz ragaszkodó többségnek tevékenyen is védenie kell életformáját

Az Országgyűlés elnökét is felkérték a III. Budapesti Demográfiai Csúcs szervezői,  Kövér László nyitotta a „Demográfia és a politika, magán- és közügyek” panelt csütörtök kora délután. A házelnök beszédéből hét gondolatot emeltünk ki.

1.

„Nincs súlyosabb egyéni vagy közösségi meghasonlás annál, ha életet nem akarjuk továbbadni.”

 Kövér szerint ilyen „ha a jelenben elérhető jólét érdekében, biológiai értelemben lemondanak a jövőről”.

2.

A házelnök röviden felvázolta a magyar demográfiai helyzetet a meghívottaknak. Szerinte az, hogy a kontinensen Magyarország az egyetlen, ahol lassan négy évtizede, 1981 óta, többen halnak meg, mint amennyien születnek,

„összefügg azzal, hogy 1956 júniusában hazánk volt az  első és akkor egyetlen ország, a világon, (..) ahol teljesen szabaddá tették a művi terhességmegszakítást, az abortuszt”.

3.

Kövér László szerint az, hogy 1956 és 2017 között hatmillió abortuszt hajtottak végre az országban, „önmagában is indokolja azt a népesedéspolitikai fordulatot, 

amelyet Magyarország a posztkommunizmus korszakának 2010-ben történt demokratikus lezárása után végrehajtott”.

4.

Bekövetkezett, amit II. János Pál pápa még 1995-ben jövendölt, mondta Kövér, miszerint 

Európában a szemünk előtt zajlik a jó és a rossz, az élet kulturájának és a halál kulturájának küzdelme. 

5.

Azok, akik szerint a gyermekvállalás magánügy, és azt az állami politikának tabuként kéne kezelnie, a halál kultúráját szolgálják, mondta. Kövér szerint a 

„gyermekvállalás a legszemélyesebb közügy. (..) Az európai meghasonlást csak akkor lehet elhárítani, ha minden európai országban egyben a legfontosabb közüggyé is válik”.

6.

A politika eszköze kevés, Kövér szerint

„olyan mentális fordulatra van szükség társadalmainkban, amelynek eredményeképpen a hagyományos értékekhez, a normalitáshoz ragaszkodó, ma még meglévő többség tevékenyen is hajlandó lesz értékrendjének és életformájának védelmére.”

Egyre nyíltabban és erősebben, az élet szinte minden dimenziójában érkeznek a támadások 

„a tömegkommunikáció, a tudatipar, az NGO-k, sőt, a tudomány korrumpált képviselői” 

révén.

7.

Kövér röviden felsorolta, hogy kik állnak a rossz oldalon, kik azok, akik a halálkulturáját szolgálják Európában: azok, 

  • „akik a természetes nemi különbségeket természetellenes módon manipulálják”,
  • „akik azt hirdetik, hogy a homoszexuális irányultság megváltoztathatatlan”,
  • „akik a férfiban és a nőben nem a társakat, hanem az egymással szemben folytatandó harcaikban különbözőségeiket elhagyó riválisokat látattnak”,

és azok, „akik a családot nem a szeretet, hanem az erőszak fészkeként állítják be”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.