Rálőttek A$AP Rocky svéd ügyvédjére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Péntek reggel Stockholmban meglőtték azt az ügyvédet, aki az amerikai rappert, A$AP Rockyt képviselte a svédországi büntetőügyében. Henrik Olssen Lilját a fején és a mellkasán lőtték meg, amikor elhagyta a lakását. A Forbes szerint az ügyvéd saját maga hívta ki a rendőrséget, majd kórházba szállították.

Henrik Olsson LiljaFotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

A rendőrség elszigetelt esetként kezeli az ügyet, egyelőre azt sem tudják, hogy az ügyvédi tevékenységéhez kapcsolódik-e a támadás, ugyanakkor már őrizetbe vettek egy nőt, aki szintén ügyvéd, és korábban már eltiltották attól, hogy kapcsolatba lépjen Liljával. Ugyanakkor a támadó egy férfi lehetett. Szemtanúk szerint a támadó a lövés előtt dulakodott is az ügyvéddel, majd a támadás után egy kocsiba ugrott, és elhajtott. A rendőrség közleménye szerint már több embert őrizetbe vettek.

A$AP Rocky egy üveg konyakkal 2017. október 12-én ChicagóbanFotó: Jeff Schear/AFP

A$AP Rockyt július 2-án helyezték előzetes letartóztatásba, mivel a testőreivel a nyílt utcán vertek meg egy srácot Stockholmban, aki követte őket. Erről ráadásul videó is készült. A svéd rendőrség azzal indokolta az előzetes letartóztatást, hogy fennáll a szökés veszélye. A letartóztatás után kezdetén még Henrik Olsson Lilja volt a rapper védője, de később lecserélték, amikor elindult az eljárás. A$AP Rockyt augusztus közepén ítélték felfüggesztett börtönre testi sértésért. (Forbes/TMZ)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó