Rálőttek A$AP Rocky svéd ügyvédjére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Péntek reggel Stockholmban meglőtték azt az ügyvédet, aki az amerikai rappert, A$AP Rockyt képviselte a svédországi büntetőügyében. Henrik Olssen Lilját a fején és a mellkasán lőtték meg, amikor elhagyta a lakását. A Forbes szerint az ügyvéd saját maga hívta ki a rendőrséget, majd kórházba szállították.

Henrik Olsson LiljaFotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

A rendőrség elszigetelt esetként kezeli az ügyet, egyelőre azt sem tudják, hogy az ügyvédi tevékenységéhez kapcsolódik-e a támadás, ugyanakkor már őrizetbe vettek egy nőt, aki szintén ügyvéd, és korábban már eltiltották attól, hogy kapcsolatba lépjen Liljával. Ugyanakkor a támadó egy férfi lehetett. Szemtanúk szerint a támadó a lövés előtt dulakodott is az ügyvéddel, majd a támadás után egy kocsiba ugrott, és elhajtott. A rendőrség közleménye szerint már több embert őrizetbe vettek.

A$AP Rocky egy üveg konyakkal 2017. október 12-én ChicagóbanFotó: Jeff Schear/AFP

A$AP Rockyt július 2-án helyezték előzetes letartóztatásba, mivel a testőreivel a nyílt utcán vertek meg egy srácot Stockholmban, aki követte őket. Erről ráadásul videó is készült. A svéd rendőrség azzal indokolta az előzetes letartóztatást, hogy fennáll a szökés veszélye. A letartóztatás után kezdetén még Henrik Olsson Lilja volt a rapper védője, de később lecserélték, amikor elindult az eljárás. A$AP Rockyt augusztus közepén ítélték felfüggesztett börtönre testi sértésért. (Forbes/TMZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó