Rálőttek A$AP Rocky svéd ügyvédjére

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Péntek reggel Stockholmban meglőtték azt az ügyvédet, aki az amerikai rappert, A$AP Rockyt képviselte a svédországi büntetőügyében. Henrik Olssen Lilját a fején és a mellkasán lőtték meg, amikor elhagyta a lakását. A Forbes szerint az ügyvéd saját maga hívta ki a rendőrséget, majd kórházba szállították.

Henrik Olsson LiljaFotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

A rendőrség elszigetelt esetként kezeli az ügyet, egyelőre azt sem tudják, hogy az ügyvédi tevékenységéhez kapcsolódik-e a támadás, ugyanakkor már őrizetbe vettek egy nőt, aki szintén ügyvéd, és korábban már eltiltották attól, hogy kapcsolatba lépjen Liljával. Ugyanakkor a támadó egy férfi lehetett. Szemtanúk szerint a támadó a lövés előtt dulakodott is az ügyvéddel, majd a támadás után egy kocsiba ugrott, és elhajtott. A rendőrség közleménye szerint már több embert őrizetbe vettek.

A$AP Rocky egy üveg konyakkal 2017. október 12-én ChicagóbanFotó: Jeff Schear/AFP

A$AP Rockyt július 2-án helyezték előzetes letartóztatásba, mivel a testőreivel a nyílt utcán vertek meg egy srácot Stockholmban, aki követte őket. Erről ráadásul videó is készült. A svéd rendőrség azzal indokolta az előzetes letartóztatást, hogy fennáll a szökés veszélye. A letartóztatás után kezdetén még Henrik Olsson Lilja volt a rapper védője, de később lecserélték, amikor elindult az eljárás. A$AP Rockyt augusztus közepén ítélték felfüggesztett börtönre testi sértésért. (Forbes/TMZ)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó