Rálőttek A$AP Rocky svéd ügyvédjére

külföld
2019 szeptember 06., 13:54

Péntek reggel Stockholmban meglőtték azt az ügyvédet, aki az amerikai rappert, A$AP Rockyt képviselte a svédországi büntetőügyében. Henrik Olssen Lilját a fején és a mellkasán lőtték meg, amikor elhagyta a lakását. A Forbes szerint az ügyvéd saját maga hívta ki a rendőrséget, majd kórházba szállították.

Henrik Olsson Lilja
photo_camera Henrik Olsson Lilja Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

A rendőrség elszigetelt esetként kezeli az ügyet, egyelőre azt sem tudják, hogy az ügyvédi tevékenységéhez kapcsolódik-e a támadás, ugyanakkor már őrizetbe vettek egy nőt, aki szintén ügyvéd, és korábban már eltiltották attól, hogy kapcsolatba lépjen Liljával. Ugyanakkor a támadó egy férfi lehetett. Szemtanúk szerint a támadó a lövés előtt dulakodott is az ügyvéddel, majd a támadás után egy kocsiba ugrott, és elhajtott. A rendőrség közleménye szerint már több embert őrizetbe vettek.

A$AP Rocky egy üveg konyakkal 2017. október 12-én Chicagóban
photo_camera A$AP Rocky egy üveg konyakkal 2017. október 12-én Chicagóban Fotó: Jeff Schear/AFP

A$AP Rockyt július 2-án helyezték előzetes letartóztatásba, mivel a testőreivel a nyílt utcán vertek meg egy srácot Stockholmban, aki követte őket. Erről ráadásul videó is készült. A svéd rendőrség azzal indokolta az előzetes letartóztatást, hogy fennáll a szökés veszélye. A letartóztatás után kezdetén még Henrik Olsson Lilja volt a rapper védője, de később lecserélték, amikor elindult az eljárás. A$AP Rockyt augusztus közepén ítélték felfüggesztett börtönre testi sértésért. (Forbes/TMZ)