Faágak okozták a bácsbokodi áramszüneteket

Reagált a Nemzeti Közművek a bácsbokodi sorozatos áramszünetek ügyében küldött kérdéseinkre. Csütörtökön közöltünk riportot arról, hogy a Bács-Kiskun megyei település környékén tavasz óta sorozatos áramszünetek keserítik a helyiek életét, és súlyos gondokat okoznak: televíziók, számítógépek, mezőgazdasági gépek mentek tönkre az áramkimaradások miatt. A bácsbokodiak úgy érzik, a Nemzeti Közmű tehetetlen vagy nem tesz meg mindent a hiba elhárításáért.

Kérdésekkel fordultunk az áramszolgáltatókhoz, amire ma érkezett válasz, íme:

„Az alig 2500 lakosú Bácsbokod településen, valamint annak környékén a villamosenergia-szolgáltatásban tapasztalható rövid idejű, néhány másodpercnyi zavartatásokat a térséget ellátó középfeszültségű hálózaton keletkező múló zárlatok, úgynevezett védelmi működések idézik, idézték elő

A zárlatokat előidéző okok feltárása és azok megszüntetése érdekében az érintett hálózati szakaszt szakembereink műszeres ellenőrzéssel és drónnal vizsgálták át. A vizsgálatok során kiderült, hogy több helyen is a hálózat közelében lévő fák ágai idézték elő a hálózati zavarokat, amelyek gallyazásáról, valamint az egyéb feltárt hibák javításáról soron kívül intézkedtek a kollégáink.

Az intézkedéseink hatására a zavartatások száma jelentősen csökkent, továbbá a hálózaton a szerelők úgynevezett zárlatérzékelőket helyeztek el.

Érintett ügyfeleinktől ezúton is elnézést kérünk az okozott kellemetlenségét, kollégáink folyamatosan dolgoznak azon, hogy a hálózat a legmagasabb színvonalon működjön. 

Amennyiben ügyfeleinknek a villamosenergia-szolgáltatás zavarából kifolyólag kára keletkezik, azt társaságunk Üzletszabályzatában meghatározottak szerint kivizsgáljuk.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.