Magyarországon a második legmagasabb a megelőzhető halálesetek száma az Európai Unióban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megkétszereződött az elkerülhető halálesetek száma Magyarországon, derül ki az Eurostat legfrissebb adatsorából. 

2016-ban tízből nyolc haláleset elkerülhető lett volna. 

Az Euronews emlékeztet, hogy elkerülhetőnek, illetve korainak minősül a uniós statisztikai metodika szerint az a haláleset,

  • ha optimális egészségügyi ellátással vagy tájékoztatással megelőzhető lett volna, 
  • illetve csak a 75 évesnél fiatalabbak halálának okát vizsgálják. 

A 2016-os évet vizsgáló adatsor szerint 

  • a 75 év alatti halálesetek több mint fele lenne megelőzhető Magyarországon (51,7 %), a tagállamok közül egyedül Szlovéniában (53,5 %) rosszabb a helyzet. 
  • a 75 év alatti halálesetek közül azok aránya, melyek kezelhetőek lettek volna Romániában a legmagasabb (31,9%), Magyarország a hatodik a sorban, 27,8 százalékos aránnyal. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.