Úgy vérig sértették a franciák az albánokat, hogy a vendégjátékosok pályára sem akartak lépni

foci
2019 szeptember 07., 18:06
comments 287

Késéssel indult a párizsi Franciaország-Albánia Európa-bajnoki selejtező, mégpedig azért, mert a francia szervezőknek sikerült végig sérteniük az albánokat. Kétszer. 

A kezdés előtt szokás szerint felálltak a csapatok a himnuszokhoz. Az albánokéval kezdődött volna, de a franciák mellényúltak, és az albán helyett az andorrai himnusz hangzott el. Érdemes megnézni az albánok játékosok arcát.

link Forrás

Az albán szurkolók nemcsak furcsán néztek, de nagyon felmérgelték magukat. Különös látvány lehetett azoknak a nézőknek, akiknek fogalmuk sem volt a cseréről, hogy az albánok miért beintve hallgatják a saját himnuszukat.

Aztán a hangosbemondó igyekezett jóvá tenni a hibát, és elnézést kért a szurkolóktól. De az albánok helyett az örményektől (Arménie). Ami nem használt az ügynek. Ezek után az albán játékosok addig nem voltak hajlandóak elkezdeni a meccset, amíg nem játsszák le a himnuszukat. Végül ez megtörtént, a meccs csúszással, de elindult. A franciák az első félidőben gyorsan rúgtak két gólt, az egyik ilyen volt. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.