Stadionstopot akar a fővárosban Karácsony Gergely, ezért aláírásgyűjtésbe kezd

2019 szeptember 8., vasárnap 14:32
534

„Az én városomban addig nem épül új stadion, amíg nincsen minden kerületben CT” - jelentette ki Karácsony Gergely a Fekete-Győr Andrással közös sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették:

„stadionstop” petíciót indítanak, és minden budapestit arra kérnek, írja alá az íveket.

Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje egy Tarlóssal bábuzó Orbán-figura előtt elmondta, hogy Tarlós csak Orbán bábja, és ezért nem tett semmit, pedig „a főpolgármesternek vétójoga van olyan nagy méretű látványberuházások esetén, mint a Budapesten elszaporodó, túlárazott stadionok”. 

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony azt ígérte, hogy a változás jelöltjei októbertől az itt élők igényeit helyezik majd előtérbe a fideszes oligarchákkal szemben, ezért nem fog Budapesten több stadion épülni, amíg nincs minden kerületben CT készülék.

A Momentum elnöke felidézte, hogy a párt azzal indult, hogy a NOlimpia-kampánnyal elérték, hogy Orbán és Tarlós „megfutamodjon” az olimpiarendezéstől. Csakhogy azóta „vissza akarnak kúszni” és „át akarják verni” a budapestieket, hiszen olimpia nélkül is sorra építik a stadionokat. A Momentum májusban benyújtott egy népszavazási kezdeményezést a stadionépítések leállítására, de ezt a Nemzeti Választási Iroda nem fogadta el, így nincs más hátra, a főpolgármestert kell leváltani - magyarázta Fekete-Győr. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt