Iráni célpontokat bombáztak Kelet-Szíriában

külföld
2019 szeptember 09., 09:09

Légitámadások érték vasárnap késő estétől Kelet-Szíriában iráni és más nemzetiségű milíciák hadállásait, 18 iráni vagy Irán által támogatott milicista meghalt.  

link Forrás

A támadó harci gépeket az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint nem tudták azonosítani. A hadállások az iraki határ közelében, Bukamal helységhez közel helyezkednek el, Deir-ez-Zór tartományban. Az OSDH-nak egyelőre nincs információja az életüket vesztők nemzetiségéről, de megjegyezte, hogy a halottak száma valószínűleg nőni fog. A milicisták járműveit, raktárait jelentős kár érte a hétfő hajnalig tartó támadásban.

Pár órával később Damaszkusz közeléből több rakétát is kilőttek Izrael felé, de azok nem értek célba. Az izraeli hadsereg az Iráni Forradalmi Gárda által támogatott milicistákat és a szíriai vezetést tette felelőssé a támadásért. 

Szíriában a kormányerőkkel szövetségben jelen vannak iráni, iraki és libanoni - konkrétan a síita Hezbollah szervezethez tartozó - milíciák is. Izrael pedig a polgárháború alatt több százszor hajtott végre légitámadást Irán által támogatott állások ellen. 

Hétfőn a  Hezbollah  pedig arról számolt be, hogy Libanon déli részén lelőtt egy izraeli drónt. (BBC/MTI)