800 embert rúgnak ki az Electrolux magyarországi üzemeiből

gazdaság
2019 szeptember 10., 08:35

Mintegy nyolcszáz dolgozójától válik meg tömeges leépítéssel az Electrolux. A cég jászberényi gyárában javarészt beszüntetik a porszívó- és a hűtőgyártást. A cég közleményében a növekvő költségekkel és a gyártás ésszerűsítésével indokolta a leépítéseket.

Egyben azt is írták, hogy Nyíregyházán százmillió eurót költenek a gyártás automatizálására, hogy növeljék versenyképességüket.

A HVG kereste az Electrolux jászberényi gyárát, de még nem kapott választ a kérdéseire.

Update 13:48: Az Electrolux közleményben reagált a tömeges létszámleépítés hírére. Ebben elismerik, hogy Jászberényből külső partnereknek szervezik ki a porszívók gyártását 2020 folyamán. Állításuk szerint "ezáltal további beruházásokat eszközölhetnek", ami alatt a nyíregyházi gyáruk automatizálására gondolhatnak. Legalábbis azt írják, hogy "az Electrolux Group befektetése új és ígéretes fejezetet nyit hazai üzemeink számára. Tudjuk azonban, hogy a jászberényi átszervezés sok dolgozónk számára nehéz helyzetet teremt. Büszkék vagyunk kollégáink tapasztalatára és az elért eredményeikre, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az érintett munkatársainkat támogassuk. A dolgozói érdekképviseletet már tájékoztattuk terveinkről, s velük együttműködve tisztességes és méltányos szociális megállapodás kialakításán dolgozunk”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.