800 embert rúgnak ki az Electrolux magyarországi üzemeiből

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mintegy nyolcszáz dolgozójától válik meg tömeges leépítéssel az Electrolux. A cég jászberényi gyárában javarészt beszüntetik a porszívó- és a hűtőgyártást. A cég közleményében a növekvő költségekkel és a gyártás ésszerűsítésével indokolta a leépítéseket.

Egyben azt is írták, hogy Nyíregyházán százmillió eurót költenek a gyártás automatizálására, hogy növeljék versenyképességüket.

A HVG kereste az Electrolux jászberényi gyárát, de még nem kapott választ a kérdéseire.

Update 13:48: Az Electrolux közleményben reagált a tömeges létszámleépítés hírére. Ebben elismerik, hogy Jászberényből külső partnereknek szervezik ki a porszívók gyártását 2020 folyamán. Állításuk szerint "ezáltal további beruházásokat eszközölhetnek", ami alatt a nyíregyházi gyáruk automatizálására gondolhatnak. Legalábbis azt írják, hogy "az Electrolux Group befektetése új és ígéretes fejezetet nyit hazai üzemeink számára. Tudjuk azonban, hogy a jászberényi átszervezés sok dolgozónk számára nehéz helyzetet teremt. Büszkék vagyunk kollégáink tapasztalatára és az elért eredményeikre, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az érintett munkatársainkat támogassuk. A dolgozói érdekképviseletet már tájékoztattuk terveinkről, s velük együttműködve tisztességes és méltányos szociális megállapodás kialakításán dolgozunk”.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.