Elköltötték a tévedésből a bankszámlájukra utalt 120 ezer dollárt

külföld
2019 szeptember 10., 5:41
comments 147

Robert és Tiffany Williams egy nap arra ébredt, hogy 120 ezer dollár pihen a bankszámlájukon. A pennsylvaniai pár, ahelyett, hogy kapcsolatba lépett volna bankjával, elköltötte a pénz javát, így most 107 ezer dollár ellopásával gyanúsítják őket.

Rendőrségi vallomásában Tiffany Williams elmondta, hogy a pénzből egy terepjárót, egy lakókocsit, két quadot, egy autószállító utánfutót és még ezt-azt vásároltak, 15 ezer dollárt pedig "szükségben lévő barátaiknak" adtak.

A bank tájékoztatása szerint egy pénztárosuk hibájából került a pénz Williamsék számlájára, egy georgiai ügyfelük utalásánál ütötte félre az alkalmazottjuk a célszámla számát. Miután a georgiai ügyfél jelezte a banknak, hogy az utalása nem ment át, a bank vizsgálatba kezdett. Ekkor fedezték fel, hogy a pénz Williamsékhez került.

A bank június 21-én beszélt Tiffany Williamsszel, aki már csak azt közölte velük, hogy már elköltötték a pénzt. Azt mondta, hogy megpróbál kitalálni valamit a pénz visszafizetésére, de többé nem vette fel a telefont, amikor a bank hívta.

Tiffany és Robert a kihallgatásán elismerte, hogy tudta, a pénz nem az övék. Robert Williams hétfői bírósági meghallgatása előtt azt nyilatkozta, hogy "csak annyit mondhatok, hogy rossz jogi tanácsot kaptunk valakiktől, és valószínűleg nem a legjobb döntést hoztuk végül". A pár 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. (Via CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt