Lemondott John Bolton, Trump nemzetbiztonsági tanácsadója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren közölte, hogy a kérésére lemondott John Bolton, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója: „Előző éjjel tájékoztattam John Boltont, hogy többé nincs szükség a szolgálataira a Fehér Házban. Nagyon nem értettem egyet vele néhány javaslatát illetően, mint ahogy így voltak ezzel mások is a kormányzatban. Ezért felkértem őt, hogy mondjon le.”

John Bolton viszont azt írta, hétfőn ő ajánlotta fel a lemondását, amire Trump azt mondta: „Beszéljünk erről holnap!” 

A Fehér Ház a kora délutáni órákban sajtótájékoztatót tart Mike Pompeo külügyminiszter és John Bolton részvételével.

Bolton és TrumpFotó: SAUL LOEB/AFP

Pár napja jelentek meg cikkek arról, hogy Bolton ellenezte Trump titkos tervét, ami szerint béketárgyalásokat kellene folytatni a tálibokkal Camp Davidben – írja a Guardian.

John Bolton másfél éve lett Trump nemzetbiztonsági tanácsadója.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.