Őssejtkezelést kaphat Párizsban Michael Schumacher

sport
2019 szeptember 10., 7:58
comments 71

Őssejtterápiás műtétre a párizsi Georges Pompidou kórházba szállították Michael Schmachert, írja a Le Parisien. A hírt hivatalos források orvosi titoktartásra hivatkozva nem kívánták megerősíteni az AFP-nek.

A lap értesülései szerint Schumachert a kórház keringési osztályán kezelik Philippe Menasche vezetésével. A francia sebészt a "sejtterápiás műtétek úttörőjeként" jellemzik, akinek fő területe a szívelégtelenség megakadályozása sejtterápiával. A lap sugallmazása szerint a sejtterápiától a hétszeres világbajnok szervezetében lévő gyulladások gyógyítását, megelőzését remélik.

A lap szerint a kezelés kedd reggel kezdődik, és Schumacher szerdán már el is hagyhatja az intézményt, ahol értesüléseik szerint idén tavasszal már kétszer is megfordult.

Schumacher 2013 decemberében szenvedett síbalesetet. Azóta nagyon kevés információ került nyilvánosságra állapotáról. Hat hónapon át mesterséges kómában tartották, utána 2014 szeptemberéig Lausanne-ban kezelték. Azóta otthonában lábadozik magánkezelésben. Régi barátai szerint nem tud járni, sem rendesen kommunikálni. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt