30 év MSZP-s tagság után ülhet át a KDNP-be Balatonfűzfő polgármestere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 24.hu ír arról, hogy Marton Béla, Balatonfűzfő függetlenként megválasztott polgármestere ugyan 1990 óta volt az MSZP tagja, de idén nyáron otthagyta a pártot, és a KDNP-ben folytatja politikai karrierjét.

A lap információját megerősítette Latorcai János, a kereszténydemokraták Veszprém megyei elnöke, aki elmondta, hogy október 13-ai választáson Marton függetlenként, de a KDNP támogatásával indul újra a polgármesteri posztért. 

Ez vethet fel még izgalmas kérdéseket, ugyanis a településen van már jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, méghozzá Lajkó Frigyes személyében. Mint a lap írja, Lajkó Facebook-oldalán csak a Fidesz logója látható a jelöltek fotója mellett, a szavazólapon azonban mindegyikük a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerepel majd.

Marton Bélát hiába keresték a laptól, nem kívánt nyilatkozni. Pedig vannak bőven felmerülő kérdések, például hogy egyelőre semmi utal a polgármester KDNP-s kapcsolatára, még a Facebook-oldalán sem tűnik fel semmi ezzel kapcsolatos tartalom. 

 Nem akart nyilatkozni Lajkó Frigyes sem arról, hogyan fordulhat elő, hogy miközben hivatalosan ő Marton Béla Fidesz-KDNP-s kihívója, a város polgármestere a KDNP-be tart.

A cikk felidézi, hogy a  Magyar Nemzet márciusban arról írt, hogy Marton elmondása szerint nem fog kilépni az MSZP-ből, mert akkor azt kiabálják rá, hogy köpönyegforgató, de a település érdekében bárkivel összefog.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.