30 év MSZP-s tagság után ülhet át a KDNP-be Balatonfűzfő polgármestere

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A 24.hu ír arról, hogy Marton Béla, Balatonfűzfő függetlenként megválasztott polgármestere ugyan 1990 óta volt az MSZP tagja, de idén nyáron otthagyta a pártot, és a KDNP-ben folytatja politikai karrierjét.

A lap információját megerősítette Latorcai János, a kereszténydemokraták Veszprém megyei elnöke, aki elmondta, hogy október 13-ai választáson Marton függetlenként, de a KDNP támogatásával indul újra a polgármesteri posztért. 

Ez vethet fel még izgalmas kérdéseket, ugyanis a településen van már jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, méghozzá Lajkó Frigyes személyében. Mint a lap írja, Lajkó Facebook-oldalán csak a Fidesz logója látható a jelöltek fotója mellett, a szavazólapon azonban mindegyikük a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerepel majd.

Marton Bélát hiába keresték a laptól, nem kívánt nyilatkozni. Pedig vannak bőven felmerülő kérdések, például hogy egyelőre semmi utal a polgármester KDNP-s kapcsolatára, még a Facebook-oldalán sem tűnik fel semmi ezzel kapcsolatos tartalom. 

 Nem akart nyilatkozni Lajkó Frigyes sem arról, hogyan fordulhat elő, hogy miközben hivatalosan ő Marton Béla Fidesz-KDNP-s kihívója, a város polgármestere a KDNP-be tart.

A cikk felidézi, hogy a  Magyar Nemzet márciusban arról írt, hogy Marton elmondása szerint nem fog kilépni az MSZP-ből, mert akkor azt kiabálják rá, hogy köpönyegforgató, de a település érdekében bárkivel összefog.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.