A rendőrség házkutatást tart a VIII. kerületi közös ellenzéki jelölt kampányközpontjában

POLITIKA
2019 szeptember 11., 17:07
comments 232

A 24.hu úgy tudja, a rendőrség házkutatást tart Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármester-jelöltjének kampánystábjánál. A lap azt írja, 4-5 rendőr érkezett délután a helyszínre Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen van. Frissítés: Pikó András szerint nyilvánvalóan politikai rágalom miatt használják ma így a rendőrséget Magyarországon.

Magyar Nemzet hétfőn írt arról egy zárt Facebook-csoportban készített screenshotra alapozva, hogy Pikó kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”. További részletek nem derültek ki, de később arról írtak, hogy a BRFK „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen”.

A fideszes lap vádjait Udvarhelyi visszautasította, mondván: „Az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, visszahozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat.”

Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt (b) és Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (j) kampányrendezvénye a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren 2019. szeptember 4-én.
photo_camera Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt (b) és Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (j) kampányrendezvénye a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren 2019. szeptember 4-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A C8 Civilek Józsefvárosért szerdán a Facebookon arról írt, hogy lebuktattak egy, a zárt csoportjukba beférkőzött kamuprofilt, ami gyanúsan Fidesz-közeli.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.