Pikó András a házkutatásról: Nyilvánvalóan politikai rágalom miatt használják ma így a rendőrséget Magyarországon

Alig egy órája írtuk meg, hogy a 24.hu információi szerint a rendőrség házkutatást tart Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármester-jelöltjének kampánystábjánál. A lap azt írta, négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen volt. 

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról egy zárt Facebook-csoportban készített screenshotra alapozva, hogy Pikó kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”. További részletek nem derültek ki, de később arról írtak, hogy a BRFK „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen”.

Az ATV esti műsorában, az Egyenes Beszédben telefonon érték utol Pikó Andrást, aki azt mondta, igen, meg tudja erősíteni, hogy házkutatás van, de mivel nemrég érkezett, túl sokat nem tud. Elmondása szerint a rendőrség este hat körül érkezett a helyszínre. Az ellenzéki polgármester-jelölt szerint nyilvánvaló, hogy a ma esti akció a jobboldali média cikksorozatának ereménye. Bár hangsúlyozta, hogy még nem tud mindent az akció részleteiről, jelezte, hogy kissé furcsának tartja, hogy úgy tűnik, a rendőrök talán maguk sem tudják, mit keresnek. Elvileg laptopokat, amik személyes tulajdonok, és amik vagy a helyszínen vannak, vagy nem. Mindenesetre ezt a hirtelen akciót szokatlannak tartja. Abban bízik, nem nekik kell bizonyítaniuk, hogy törvénytelenséget követtek el, mint mondta, „gondolom, hogy nem nekem kell bizonyítani, talán van még annyi demokrácia”.  Szerinte a Magyar Nemzet reggeli cikke semmit sem állított, csak sejtetett, de aztán Kocsis Máté kiállt, és amit a jobboldali lap sejtetett, azt ő „belehazudta a kamerába”. Úgy véli, ez egy technika, innen fogva a sejtetés már állítás. 

A kamuprofilról, azaz a beépített fideszesről azt mondta, óriási tanulság, hogy nem elég óvatosak. Felidézett egy két évvel ezelőtti esetet, amikor szintén rászedte őket a párt egy beépített embere, és nem tagadja, hogy nagyon óvatlanok voltak. 

A polgármester-jelölt a Mérce.hu-nak is nyilatkozott, nekik hangsúlyozta, a lelkiismeretük tiszta, törvénysértést pedig nem követtek el. A lapnak Erőss Gábor, az ellenzéki összefogás párbeszédes, nyolcadik kerületi képviselőjelöltje elmondta, bizonyos abban, hogy a Fidesz embereinek feljelentése nyomán szállt ki ma a helyszínre a rendőrség, Erőss szerint ez azért történt, mert Budapesten „a Fidesz gyengébb, mint az ellenzék” ezért „kamügyekkel és kamujelöltekkel”, valamint „koncepciós ügyekkel” támadnak, ezért egyértelműen karaktergyilkos, lejárató kampányról lehet szó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.