Ferenc pápa szerint vannak egyházon belüli ellenfelei, akik rámosolyognak, miközben hátba szúrják

Ferenc pápa afrikai útja után, a repülőgépen beszélt újságírókkal, és most fordult elő először, hogy ennyire nyíltan beszélt a katolikus egyházon belüli konzervatív kritikusairól, írja a BBC

Elmondása szerint ezek az emberek nem akarnak jót az egyháznak, csupán a pápák és a stílus leváltásában érdekeltek, és egyházszakadást akarnak elérni. 

Fotó: ALESSANDRA TARANTINO/AFP

A kérdés úgy került szóba, hogy a Vatikán felé repülve egy újságíró megkérdezte a pápát, mit szól azokhoz az amerikai konzervatív katolikus vezetőkhöz, tévécsatornákhoz és honlapokhoz, melyeken rendszeresen támadják a személyét, elsősorban amiatt, amit mondjuk a menekültek megsegítése vagy a környezetvédelmi kérdésekben képvisel. De különösen nagy felháborodást váltott ki körükben a pápának az a döntése, hogy az elváltak és az újraházasodottak is az áldozáshoz járulhatnak. 

Mint Ferenc pápa elmondta, nem fél az egyházszakadástól, ami eleve több alkalommal előfordult már az egyház történelme során. Ugyanakkor elmondta, imádkozik azért, hogy ne történjen meg, mivel olyan sok ember spirituális egészsége függ az egyháztól. A pápa szerint kritikusait politikai ideológia mozgatja. Szerinte amiket ő állít társadalmi kérdésekről, azokat már II. János Pál pápa is állította, és most mégis azt mondják, hogy ő túl kommunista. 

Ferenc pápa elmondta azt is, hogy örül a konstruktív kritikának, de nem azoknak, akik rámosolyognak, miközben hátba szúrják. És a kritika nemcsak az Egyesült Államokból jön, hanem mindenfelől, beleértve az egyházat irányító Római Kúriát is. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.