Medvegyev elrendelte, hogy az év végéig hatálytalanítsák a még érvényben lévő szovjet jogszabályokat

külföld
2019 szeptember 11., 15:30
comments 48

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a Rosszija 24 hírtelevízió élő adásában bejelentette: utasította a kormányzati apparátust, hogy szakértők bevonásával 2020 elejéig érvénytelenítsen 220 319, még a Szovjetunióban és Szovjet-Oroszországban meghozott jogszabályt.

photo_camera Fotó: Dmitry Astakhov/Sputnik

Konsztantyin Csujcsenko, a „szabályozási guillotine” elnevezést kapott reform végrehajtásáért felelős miniszterelnök-helyettes a csatornának elmondta, hogy Medvegyev ezzel az intézkedésével rekordot állított fel, mert az eltörlendő 220 319 törvénynek csak a felsorolása 1992 oldalt tesz ki.

Csujcsenko az enyészetnek átadandó szabályok között sorolta fel többek között Szovjet-Oroszország népbiztosainak 1917-ben a 8 órás munkaidő bevezetéséről kiadott dekrétumát és a szovjet-orosz minisztertanácsnak a főttkolbász-készítés, illetve a szárnyas- és nyúlhúsfeldolgozás műszaki feltételeiről szóló határozatát. 

Medvegyev az intézkedést azzal indokolta, hogy a kiirtásra ítélt jogszabályok gátolják az ország fejlődését, és korlátozzák a gazdaság működését, de arra a figyelmeztetett, hogy el kell kerülni az olyan helyzetet, hogy valamelyik terület, ahol erre szükség van, szabályozás nélkül maradjon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.