Medvegyev elrendelte, hogy az év végéig hatálytalanítsák a még érvényben lévő szovjet jogszabályokat

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a Rosszija 24 hírtelevízió élő adásában bejelentette: utasította a kormányzati apparátust, hogy szakértők bevonásával 2020 elejéig érvénytelenítsen 220 319, még a Szovjetunióban és Szovjet-Oroszországban meghozott jogszabályt.

Fotó: Dmitry Astakhov/Sputnik

Konsztantyin Csujcsenko, a „szabályozási guillotine” elnevezést kapott reform végrehajtásáért felelős miniszterelnök-helyettes a csatornának elmondta, hogy Medvegyev ezzel az intézkedésével rekordot állított fel, mert az eltörlendő 220 319 törvénynek csak a felsorolása 1992 oldalt tesz ki.

Csujcsenko az enyészetnek átadandó szabályok között sorolta fel többek között Szovjet-Oroszország népbiztosainak 1917-ben a 8 órás munkaidő bevezetéséről kiadott dekrétumát és a szovjet-orosz minisztertanácsnak a főttkolbász-készítés, illetve a szárnyas- és nyúlhúsfeldolgozás műszaki feltételeiről szóló határozatát. 

Medvegyev az intézkedést azzal indokolta, hogy a kiirtásra ítélt jogszabályok gátolják az ország fejlődését, és korlátozzák a gazdaság működését, de arra a figyelmeztetett, hogy el kell kerülni az olyan helyzetet, hogy valamelyik terület, ahol erre szükség van, szabályozás nélkül maradjon. (MTI)