Dübörög a teqballdiplomácia: Szijjártó egy teqballasztalt ajándékozott Grúziának

politika
2019 szeptember 12., 08:51

Egyes diplomáciai látogatásokon a szokásos protokollajándékok helyett a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselője teqballasztalt ajándékoz a helyi közösségeknek, „hangsúlyozva ezzel a magyarok kimagasló innovációs hagyományait és sportszeretetét”.

Az elmúlt két évben egy Teqball ONE asztalt adott át a minisztérium képviselője ünnepélyesen Düsseldorfban és az erdélyi Tulcea városban. Az diplomáciai hagyományt Szijjártó Péter indította, ez a júliusi grúziai (hivatalosan: Georgia) látogatásával kezdődött: a két ország közötti együttműködést segítő megállapodások mellett teqballasztalt ajándékozott Batumi városának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja az asztalt Tornike Rizhvadze, Adjara régió kormányfőjének.
photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja az asztalt Tornike Rizhvadze, Adjara régió kormányfőjének. Fotó: Burger Zsolt/Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó azt mondta: köztudomású, hogy a magyarok mennyire szeretik a sportot, különösképpen a futballt, de jól ismert a kreativitásuk is, aminek közelmúltbeli példája, hogy egy új sporteszközt, és azzal új sportot találtak fel, a teqballt. Szijjártó reméli, hamarosan a grúzok is széles körben megismerik és használják a legújabb magyar találmányt, csakúgy mint annak idején a golyóstollat.

photo_camera Fotó: Burger Zsolt/Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Németországban, Romániában és Georgiában tartott teqballasztal-átadókat a közeljövőben hasonló események fogják követni Kazahsztánban, Kínában és Qatarban is – áll a közleményben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.