Dübörög a teqballdiplomácia: Szijjártó egy teqballasztalt ajándékozott Grúziának

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egyes diplomáciai látogatásokon a szokásos protokollajándékok helyett a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselője teqballasztalt ajándékoz a helyi közösségeknek, „hangsúlyozva ezzel a magyarok kimagasló innovációs hagyományait és sportszeretetét”.

Az elmúlt két évben egy Teqball ONE asztalt adott át a minisztérium képviselője ünnepélyesen Düsseldorfban és az erdélyi Tulcea városban. Az diplomáciai hagyományt Szijjártó Péter indította, ez a júliusi grúziai (hivatalosan: Georgia) látogatásával kezdődött: a két ország közötti együttműködést segítő megállapodások mellett teqballasztalt ajándékozott Batumi városának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja az asztalt Tornike Rizhvadze, Adjara régió kormányfőjének.Fotó: Burger Zsolt/Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó azt mondta: köztudomású, hogy a magyarok mennyire szeretik a sportot, különösképpen a futballt, de jól ismert a kreativitásuk is, aminek közelmúltbeli példája, hogy egy új sporteszközt, és azzal új sportot találtak fel, a teqballt. Szijjártó reméli, hamarosan a grúzok is széles körben megismerik és használják a legújabb magyar találmányt, csakúgy mint annak idején a golyóstollat.

Fotó: Burger Zsolt/Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Németországban, Romániában és Georgiában tartott teqballasztal-átadókat a közeljövőben hasonló események fogják követni Kazahsztánban, Kínában és Qatarban is – áll a közleményben.