Gulyás megerősítette: ha Karácsony nyer, érvényét veszti a Budapest és a kormány közti 1000 milliárdos megállapodás

Megerősítette korábbi kijelentését a Miniszterelnökséget vezető miniszter: a miniszterelnök és a főpolgármester tavaly novemberben kötött megállapodása érvényét veszti, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester. Az ATV kérdésére Gulyás Gergely a csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: 

"miután Tarlós István szükségesnek látta, megállapodást kötött olyan ügyekben is, ami akár kormányzati hatáskör, hogy milyen formában kíván ezekbe beleszólni és a kormány erre lehetőséget biztosított."

Szerinte "hasonló politikai megállapodásra a kormánnyal Budapest mindenkori polgármesterének szüksége van."

Aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, "aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti" a főpolgármesteri tisztséget,

jelentette ki. 

Gulyás az Inforádió Aréna című műsorában mondta hétfőn, hogy a tavaly novemberi, Tarlós és Orbán Viktor közti 

"megállapodás, az egy politikai megállapodás. Az kettejük között érvényes." 

Tarlós szerint a miniszterelnökkel kötött 15 pontos együttműködés mintegy 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.