Gulyás megerősítette: ha Karácsony nyer, érvényét veszti a Budapest és a kormány közti 1000 milliárdos megállapodás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megerősítette korábbi kijelentését a Miniszterelnökséget vezető miniszter: a miniszterelnök és a főpolgármester tavaly novemberben kötött megállapodása érvényét veszti, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester. Az ATV kérdésére Gulyás Gergely a csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: 

"miután Tarlós István szükségesnek látta, megállapodást kötött olyan ügyekben is, ami akár kormányzati hatáskör, hogy milyen formában kíván ezekbe beleszólni és a kormány erre lehetőséget biztosított."

Szerinte "hasonló politikai megállapodásra a kormánnyal Budapest mindenkori polgármesterének szüksége van."

Aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, "aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti" a főpolgármesteri tisztséget,

jelentette ki. 

Gulyás az Inforádió Aréna című műsorában mondta hétfőn, hogy a tavaly novemberi, Tarlós és Orbán Viktor közti 

"megállapodás, az egy politikai megállapodás. Az kettejük között érvényes." 

Tarlós szerint a miniszterelnökkel kötött 15 pontos együttműködés mintegy 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.